Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
Case

I Løbeshop.dk’s eksporteventyr er enkelthed og effektivitet afgørende – og netop her er PostNord en afgørende medspiller

Eksporteventyret for den online løbebutik startede tilbage i 2009 med en norsk webshop, og siden har eksporten taget fart i store dele af Europa. En så stor eksport kræver enkelthed, effektivitet og godt samarbejde. 

Webshoppen Løbeshop.dk, der sælger alt udstyr indenfor løb, startede i Danmark tilbage i 2005, og i 2009 startede deres eksporteventyr. Første marked var Norge, og i 2012 fulgte en svensk webshop efter.  

Siden er eksporteventyret hos Løbeshop.dk, der i udlandet går under navnet RunningXpert, kun gået én vej, og det er fremad. Flere markeder er kommet til, og i dag har de landespecifikke webshops i 16 lande. Særligt Tyskland og UK har vist sig at være ”rigtig fine markeder for os”, som Mike Skouboe, Logistics Manager hos Løbeshop.dk, så fint siger det.  

 logo

”Noget af det bedste, vi har haft”

Valget af logistikpartner betyder noget, når man har så stor en eksport, som Løbeshop.dk har i dag, hvor målet har været at gøre det så simpelt og problemfrit som muligt.  Mike Skouboe

”Det handler om, at vi skal have et setup, der fungerer relativt gnidningsfrit. Det skal være enkelt og nemt for både os, vores kunder og især på returdelen – og det har vi opnået med PostNords hjælp” siger Mike Skouboe. 

Eksportmarkedet er blevet stort, og det fungerer lidt anderledes i de øvrige europæiske lande end i Skandinavien, og derfor er enkelthed et nøgleord for Løbeshop.dk, når der skal findes en logistikpartner.  

”Vi har samarbejdet med PostNord på eksporten i hele Europa siden juni 2023, og det setup, vi har her, er noget af det bedste, vi har haft, fordi det er så let og enkelt for os, hvilket betyder, at vi kan være mere effektive,” forklarer Mike Skouboe.  

 

Sen afhentning sikrer hurtig levering

Effektivitet er endnu et nøgleord for Løbeshop.dk i deres eksporteventyr. Det betyder blandt andet, at de internt har arbejdet med, hvordan deres sortering matcher det enkle setup, som PostNord tilbyder.  

”Efter vi er skiftet til PostNord, behøver vi ikke at sortere i særlig mange retninger, hvilket gør processen lettere og hurtigere for lagermedarbejderne,” forklarer Mike Skouboe og tilføjer yderligere; 

”Og så er det utrolig let at pakke i PostNords bure, og det fungerer bare, når de bliver afhentet.” 

Hos Løbeshop.dk har de sent afhentningstidspunkt med PostNord, hvilket vil sige, at de først har afhentning kl. 22 om aftenen mandag - fredag samt om søndagen kl. 17.  

”Vi kan slå på hurtig levering, fordi vi relativt hurtigt kan skippe ordren afsted, også selvom en kunde relativt sent lægger en ordre. Og netop hurtig levering er noget af det, vi ved, betyder noget for kunderne,” siger Mike Skouboe.  

 

Et godt retursystem

æskerSkal Mike Skouboe komme med et par gode råd til andre virksomheder, som overvejer et eksporteventyr, så er der særligt to aspekter, han lægger vægt på;  

”Returdelen kan fylde en del og derfor skal man have et godt retursystem, og netop det tilbyder PostNord.”  

Derudover er det vigtigt, at processen er enkel, så der ikke er for mange elementer, der spiller ind, når man for eksempel skal åbne i et nyt marked.  

”Det er vigtigt at sikre, at leveringskæden er effektiv og pålidelig, da det er afgørende for at opretholde kundetilliden. Vi gik fra 4,0 til 4,6 på vores udenlandske Trustpilot, efter vi fik styr på vores leveringskæde, hvor PostNord har været en vigtig medspiller,” afslutter Mike Skouboe. 

Fakta

Løbeshop.dk stiftet i 2005 – i 2009 startede eksporteventyret med Norge som første marked. 

Virksomheden omsatte i 2023 for 266,5 mio. kr. 

75 medarbejdere arbejder på Løbeshop’s hovedsæde i Hadsten nær Aarhus.

I 16 lande kan løbeglade kunder købe alt udstyr forbundet med løb blandt andet i UK, Tyskland, Frankrig og Spanien.