Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge

Grøn omtanke

En grønnere forsyningskæde kræver, at vi hjælpes ad i alle led, og at der er efterspørgsel på grønne løsninger. Vi arbejder konstant på at mindske vores miljøbelastning, og som kunde kan man være med til at sikre en grønnere fremtid ved fx at bruge genanvendelig emballage eller ved at sende pakker med PostNord, der giver et klimabidrag gennem vores Pakker med Omtanke.

Pakker med omtanke

Når du vælger levering med PostNord, bidrager din virksomhed samtidig til danske organisationers arbejde med sikring af dansk natur, biodiversitet og klima. ‘Pakker med omtanke’ er et klimabidrag, der ydes på alle nationale pakker – B2C, B2B, C2X og returpakker.

Valget om at yde et klimabidrag på nationale pakker er en udvidelse af vores tidligere koncept af samme navn, hvor virksomheder selv havde mulighed for at give et klimabidrag på deres pakker. Med det nye tiltag dækker PostNord klimabidragene, men det er fortsat muligt for virksomheder at tilkøbe et klimabidrag på deres eksportpakker til Norden.

Klimabidragene fra PostNord går ubeskåret til Den Danske Naturfond og Klimaskovfonden, der arbejder for og med projekter, der har til formål at reducere mængden af CO2 i Danmark og skabe mere dansk natur og biodiversitet.

Klimabidraget medregnes ikke i PostNords klimaregnskab, men er et bidrag til de nationale målsætninger om et CO2-neutralt samfund senest i 2050.

Læs mere om Pakker med omtanke

PostNord er med til at mindske tandklinikkers miljøaftryk

PostNord og Plandent har i samarbejde med en gruppe studerende udviklet et alternativt leveringssystem, der i fremtiden vil reducere CO2 udledningen med ca. 25 %, og samtidig forbedre luftforurening og vandmiljø.

De danske tandlægeklinikker modtager i dag tusindvis af varer, pakket i papkasser, men desværre er denne emballage en stor belastning for miljøet. I fremtiden vil pakkerne til de danske tandklinikker i stedet blive leveret i genbrugelige poser. Poserne vil blive returneret af PostNord til Plandent, hvor de kan genbruges mellem 50 og 80 gange, før de til sidst sendes til genanvendelse.

Det betyder i sidste ende, at mængden af affald reduceres, og tandklinikkernes miljøbelastning mindskes.

Læs mere her: Nyt dansk samarbejde skal mindske tandklinikkers miljøaftryk

PostNords grønne løsning på udleveringssteder i Aarhus

I maj 2022 testede vi muligheden for at give vores kunder et grønnere valg, når de har valgt at hente deres pakke på et posthus eller i en pakkeboks. Testen var en succes, og de aarhusianske kunder kan nu vælge en mere klimavenlig levering i check out, når de bestiller varer på nettet. Samtidig har de enkelte butikker også mulighed for at profilere sig selv som et særligt klimavenligt udleveringssted.

De tre medvirkende udleveringssteder, der alle ligger i Aarhus Midtby, opfylder fire klimavenlige kriterier for at være ’grønne’ udleveringssteder:

  • Pakken leveres fossiltfrit fra PostNords distributionscenter - fx med el eller HVO Biodiesel.
  • Kunden kan aflevere pap fra sin afhentede pakke til genanvendelse.
  • Der er let adgang for cyklister og gående.
  • Udleveringsstedet ligger tæt på offentlig transport og/eller giver mulighed for at handle dagligvarer ved samme lejlighed.

Se hvilke udleveringssteder, der indgår, og læs mere her

PostNord og BESTSELLER giver et klimabidrag når nordiske kunder handler online

’Pakker med omtanke’ er et klimabidrag virksomheder kan vælge, når de sender pakker med PostNord. Klimabidraget er beregnet ud fra et gennemsnit af CO₂-udledningen for en pakkes rejse i Norden. Det er dermed et vigtigt bidrag til, at vi får en grønnere forsyningskæde og derfor er vi stolte af et tæt partnerskab med Danmarks største modekoncern, BESTSELLER.

Ved at få fragtet pakken med PostNord gennem BESTSELLERs webshops, garanterer PostNord et klimabidrag for pakkens rejse fra den forlader netbutikken, til den lander hos kunden. En service der ikke koster ekstra for modtageren, men betales af BESTSELLER.

Alle bidrag gennem PostNords ’Pakker med omtanke’ går ubeskåret til et unikt naturprojekt i Nordjylland, hvor 220 hektar af den ellers forsvundne højmose Hals Mose gendannes. Det er et arbejde, der faciliteres af Den Danske Naturfond og aftalen mellem PostNord og Den Danske Naturfond er den første af sin slags i Danmark.

Læs pressemeddelelsen her: PostNord og BESTSELLER CO₂-kompenserer danske kunders onlinehandel

Læs mere om PostNords indsats for en bæredygtig fremtid