Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2022-05-19 12.52

De underjordiske på Bornholm pryder nye frimærker fra PostNord

19. maj udkommer en stribe nye frimærker med motiver lavet af den lokale kunstner, Ane Cecilie Mogensen, der med sine flotte papirklip dykker ned i sagnene om De underjordiske på Bornholm.

- Når vi i PostNord skaber nye danske frimærker, vil vi gerne fortælle historier, som understreger den store mangfoldighed i vores kulturarv i hele landet. Bornholm har gennem tiden lagt motiv til mange frimærker, og den her gang bliver det myterne om De underjordiske, der udgør næste kapitel i den lokale og nationale fortælling, som frimærkerne udgør, siger Martin Pingel, der er designchef hos PostNord i Danmark.

 
Sagnene om De underjordiske er både humoristiske og uhyggelige og indeholder et gran af alvor med pointen om, hvordan man skal behandle andre - og naturen - for ikke selv at havne i suppedasen. Ekstra mange butikker på ferieøen har bestilt frimærkerne hjem til salg, så man kan sende feriehilsner til både Danmark og udlandet med myterne om ’Bonavedde og hans havfruemor’, ’Ellestingeren, som er konge for de underjordiske’, samt ’Højen, hvor de underjordiske bor’. Ane Cecilie Mogensens fortolkninger af De underjordiske vil kunne læses på postnord.dk/filateli.
 
- Når man ser de fine motiver, er det tydeligt, at Ane Cecilie Mogensen er inspireret af den velkendte Jens Jacob Sabber, der i mange år klippede motiver med inspiration fra Bornholms forunderlige folkesagn, siger Martin Pingel. 
 
Under researchen har PostNord samarbejdet med Lars Christian Kofoed Rømer, der er antropolog og ph.d. med speciale i De Underjordiske.
 
- At flere har fået øjnene op for, at vi som moderne, rationelle mennesker godt kan tale om, at vi beboer et landskab, der er levende og mangfoldigt, og at der nu findes et miniark med frimærker, der forsøger at sætte billeder på det, man i århundrede har gået og hvisket om blandt bornholmere – det er da bare fantastisk, siger Lars Christian Kofoed Rømer.
 
De nye frimærker kan købes fra 19. maj – både online i PostNords netbutik og i en række butikker over hele Bornholm, hvor man også kan få gratis postkort med frimærkemotiverne, så længe lager haves.
 
 
Yderligere info: PostNord Presse 70 11 12 20 / presse@postnord.com
 

Sidst opdateret: 2022-05-19 12.52