Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2021-11-08 15.30

PostNord omdeler 4,6 mio. valgkort i denne uge

Fra i dag og til og med torsdag er PostNords bude ude med 4,6 millioner valgkort til kommunal- og regionalvalget 16. november.

- Der er godt fyldt op i den her uge, og vi har sat ekstra mandskab, cykler og biler ind for at sikre, at alle valgkortene og den almindelige post kommer ud til tiden, siger Thomas Lauritsen, der er driftschef i afdelingen Mail Operation & Last Mile hos PostNord.

De mange valgkort er blevet gjort klar til omdeling på PostNords to brevterminaler i henholdsvis Taastrup og Fredericia, hvor sorteringsmaskinerne har kørt på højtryk hele weekenden. Nu er valgkortene på vej ud til stort set alle husstande i hele landet over de kommende dage.

- Det er noget helt særligt at omdele valgkort, og vores postbude glæder sig rigtig meget over at være en del af vores demokrati, og er meget engagerede i at løse den store og vigtige opgave, siger Thomas Lauritsen.

Hvis man skulle miste sit valgkort eller af en eller anden grund mangler det, er det dog alligevel muligt at sætte sit kryds, hvis man medbringer ID til sit valgsted. Hvad man præcist skal gøre, kan man få at vide på borger.dk eller hos sin kommune.

Borgere, der har meldt flytning, får deres valgkort leveret på den nye adresse, men det er ligesom for alle andre vigtigt, at man får sat sit navn på postkassen.

Alle førstegangsvælgerne vil foruden deres valgkort også modtage deres eget eksemplar af Grundloven. Der er tale om ca. 200.000 eksemplarer, som PostNord også har med ud i denne uge.