Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2020-09-25 22.00

PostNord fylder fossilfri biodiesel på lastbilerne

PostNord i Danmark tester nu fossilfri biodiesel HVO100 på to tredjedele af sine lastbiler. Det vil sænke bilernes CO2-udledning med op til 90 % og dermed bidrage massivt til PostNords grønne omstilling.

 - Med en målsætning om at være fossilfri transportør i 2030, sætter PostNord retningen for fremtidens logistik. Allerede i 2020 forventer vi at reducere CO2-udledningen med omkring 2.200 ton alene på grund af skiftet til biodiesel, og hvis det går, som vi forventer, bliver det i 2021 til en besparelse på hele 6.600 ton, siger Jakob Manori, direktør i PostNord Logistics.

6.600 ton CO2 svarer nogenlunde til udledningen fra én lastbil, der kører 217 gange rundt om jorden.

Biodieselen leveres af Q8, der står bag udviklingen af Q8 Biodiesel HVO100, og som også leverer de tekniske løsninger.

- For at vi skal nå vores mål om at være klimaneutrale i 2045, så kræver det, at vores kunder er med. Derfor er samarbejdet med PostNord omkring deres omstilling fra diesel til vores HVO100 endnu et vigtigt skridt for begge parter, siger Q8’s Retail Direktør Helle Dahlgren Skov og fortsætter:

- Vores ambition er at udvikle produkter og services, der hjælper vores kunder med omstillingen til mere bæredygtig transport. HVO100 er lige nu et interessant produkt i markedet, fordi det er fossilfrit og ret massivt kan reducere CO2-udledningen i transportsektoren, men også fordi det kan tankes på de fleste virksomheders eksisterende bilflåde, så omstillingen kan ske fra dag til dag.

Grøn omstilling på sporet
Siden 2009 har PostNord i Danmark reduceret CO2-udledningen med 67 procent, og den omfattende grønne omstilling fortsætter med fuld kraft på landevejene.

- PostNord går forrest for at finde de grønne løsninger, der er brug for i de stadigt voksende e-handels- og transportbrancher, så vi belaster klimaet så lidt som muligt samtidig med, at vi for fuld styrke kan levere for vores kunder, siger Jakob Manori.

De over 120 lastbiler, der nu tankes op med Q8 Biodiesel HVO100, kører ud fra PostNords godsterminaler i Fredericia, Aarhus, Aalborg og Køge, og de vil være udsmykket med mærkater med teksten ’Omtanke for en grøn fremtid’.

Fakta:

  • Q8 Biodiesel HVO100 er et 100 % fossilfrit alternativ til diesel
  • Q8 Biodiesel HVO100 reducerer CO2-udledningen med op til 90 %, sammenlignet med konventionel diesel
  • HVO100 ligner rent kemisk almindelig diesel, og derfor er det muligt at skifte frit mellem og eventuelt blande HVO og diesel
  • Q8 Biodiesel HVO100 er baseret på slagteaffald primært fra industri og slagterier og dermed restprodukter, som ikke er brugbare som fødevarer