Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser.
Privat

Toldregler ved import

Her finder du spørgsmål og svar om toldregler for private

Hvorfor bliver min forsendelse returneret på grund af manglende toldoplysninger?

Hvis afsender ikke har angivet toldoplysninger, er det ikke muligt for os angive indholdet til Toldstyrelsen. Vi er derfor nødt til at returnere din forsendelse til afsenderen.

PostNord.dk track og trace kan du se, om vi har returneret din forsendelse af denne årsag. Du kan kontakte afsender og bede om at få sendt forsendelsen igen, men denne gang med angivelse af toldoplysninger.

Må jeg indføre planter og planteprodukter?

Fra den 14. december 2019 skal import af planter, frø, frugt og andre planteprodukter fra lande udenfor EU være vedlagt et plantesundhedscertifikat. Klik og læs mere om de nye strammere regler

Må jeg indføre våben og ammunition til Danmark?

Det er grundlæggende ulovligt at indføre våben. Det forbud gælder også for genstande, der ikke er skabt som et våben; men kan bruges som våben. Din forsendelse går glat gennem, når du alene importerer det, som Politiet tillader og forsendelsen er forsvarligt emballeret. Det er entydigt politiet der bestemmer hvad, der må importeres. Herunder de 3 emner, som Politiet altid tillader:

 • knive med blade der er kortere end 12 cm (undtaget er enhåndsbetjente knive)
 • almindelige optiske hjælpemidler, der kan betragtes som en harmløs kikkert
 • buer, der er skilt ad

Klik og læs mere om indførsel af våben og ammunition på Politiets hjemmeside.

Forsvarlig emballering
PostNord bestemmer, hvad vi vil transportere af hensyn til vores medarbejderes sikkerhed. Så hvis du vil være sikker på, at forsendelsen kommer hele vejen til dig skal du sikrer, at afsender har emballeret forsendelsen forsvarligt.

Hvad er moms, told og gebyr?

Når du køber en vare i et land uden for EU, skal du betale afgifter til Toldstyrelsen uanset prisen, jf. de nye momsregler som er trådt i kraft pr 1. juli 2021. På www.undgåprischok.dk kan du læse mere om de nye regler.​

Varens værdi Hvor meget skal jeg betale
​0-1.150 kr. Du skal betale moms og importgebyr​
Over 1.150 kr.​ Du skal betale moms, eventuel told og importgebyr


Moms og told
Momsen er på 25 %. Den udregnes på baggrund af varens værdi, portoen og toldafgiften. Der er forskellige toldsatser, alt efter hvilken varekategori der er tale om. Tolden udregnes fra varens værdi og portoen. Klik og læs mere om Toldstyrelsen - toldsatser.

Forsendelser sendt som gaver
Modtager du en gave fra et land uden for EU gælder andre regler og satser, end hvis du køber en vare.

Hvad er en gave i forhold til lovgivningen?
En gave er når venner / familie, bosiddende i afsenderlandet, sender noget til dig, som ikke har kostet dig noget.

Bemærk: Firmaer kan ikke sende en gave til dig - det vil blive betragtet som et køb af Toldstyrelsen. Ligeledes kan du ikke selv ( jvf. Toldstyrelsens regler) købe en vare udenfor EU, med henblik at få den tilsendt hertil som gave.

Hvornår bliver en gave pålagt afgifter?
Har en gave en værdi under 360 kr., bliver der ikke pålagt afgifter. Har gaven en værdi mellem 360 kr. og 1.150 kr., skal der betales 25% moms og et importgebyr. Har gaven en værdi på over 1.150 kr., skal der betales 2,5% i told, 25% i moms og et importgebyr.

Importgebyr
Ved indførsel af varer i postforsendelser har vi angivelsespligten over for Toldstyrelsen. Til dækning af omkostningerne ved dette arbejde opkræver vi et importgebyr på 160 kr.

Køber du varer i lande inden for EU?

Når du køber en vare i et EU-land, skal du som hovedregel hverken betale moms, told og importgebyr.

Der er følgende undtagelser:
Hvis du køber spiritus og cigaretter, skal du betale moms, told og importgebyr på samme måde som ved køb af varer fra lande uden for EU. Kommer din forsendelse fra et af EU's momsfrie områder, skal du betale moms af forsendelsen, men ikke told. Du kan læse mere på Toldstyrelsens hjemmeside om moms og punktafgifter ved internethandel​.

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber varer i et ikke EU-land?

Du skal være opmærksom på, at der skal betales moms af alle varer, der bliver købt i lande uden for EU. Den tidligere bagatelgrænse, hvor varer under 80 kr. var fritaget for moms, bortfaldt pr. 1. juli 2021 efter en beslutning fra EU. Koster varen mere end 1.150 DKK, skal du evt. også betale told.

Husk – at portoen også indgår i beregningen af varens værdi.

Hvad enten din vare bliver sendt med PostNord eller med en anden transportør, er det transportørens forpligtigelse at angive varens værdi til Toldstyrelsen. Transportøren sørger for at opkræve moms og told hos dig og betale den til Toldstyrelsen.  Alle transportører tager sig betalt for denne ydelse. Hos PostNord er prisen 160 kr. uanset varens pris.

Først når varen er frigivet af Toldstyrelsen, må den blive udleveret til dig.

Du kan også vælge selv at angive moms og told til Toldstyrelsen.  Hvis du selv gør det, betyder det blandt andet, at du skal:

 • udfylde Toldstyrelsens enhedsdokument med oplysning om varen (varekoder, momsberegning mm)
 • skaffe værdidokumentation (ordrebekræftelse, kvittering og lignende)
 • medtage dokumentation til et af Toldstyrelsens toldcentre i Danmark - Toldstyrelsen skal acceptere din dokumentation for at fortolde dine vare
 • betale moms og told på toldcentret
 • indsende kvittering for afregning over for Toldstyrelsen til transportøren

Kontakt Toldstyrelsen på 72 22 12 12 eller læs mere på www.undgåprischok.dk  for at finde nærmere info om dine muligheder for selv at fortolde dine varer.

Hvordan dokumenterer jeg værdien af indholdet i en forsendelse?

Har du købt varer (typisk på nettet), har du formentlig en ordrebekræftelse, hvor følgende fremgår:

 • hvor er varen købt
 • varebeskrivelse
 • pris for varen
 • fragtomkostninger

Giver ordrebekræftelsen svar på alle spørgsmål, kan du videresende ordrebekræftelsen eller et skærmprint af den. Hvis ordrebekræftelsen ikke giver alle svar, skal du sende et hjemmesidelink til varen og et udskrift af din pengeoverførsel.

Pengeoverførelse og link til hjemmesiden, hvor varen er købt

Eksempler på dokumentation:
Varer købt via hjemmeside i USA
Varer købt via hjemmeside i Kina

Husk! God dokumentation er afgørende, og det er dig, der skal sørge for den. Send hellere for meget end for lidt.

Ønsker du ikke at modtage din pakke fra udlandet?

Hvis du ikke ønsker at modtage din forsendelse, så kan du afvise den. Du benytter den samme måde, som når du skal betale din importopkrævning. Du skal bare afvise forsendelsen i stedet for at betale den. Har du ikke betalt eller afvist din importopkrævningen inden for svarfristen, så bliver forsendelsen returneret. Betaling for returnering afhænger af din og afsenders aftale.

Brug for at kontakte os om told?

​Hvis du har spørgsmål til os vedrørende dine importafgørelser, eller søger du yderligere information, finder du vores kontaktoplysninger på Kontakt os.

.