Spring til indhold Gå til hovednavigation Gå til sprogvælgeren

Se filmene om de syv hunde.

Gaia, Bliða og Píla

Terapihunde i tre generationer

Gaia, Bliða og Píla er tre generationer af islandske fårehunde. Gennem TrygFonden er Gaia og Bliða godkendt som besøgshunde, mens Píla er under oplæring. Gaia og Bliða kommer tre gange om ugen på Hammel Neurocenter. Det er en glæde at se, hvordan hundene kan bringe glæde til mennesker, der efter hjerneskader arbejder med genoptræning.

Audi

Har deltaget i 900 eftersøgninger

Audi er en gul labrador retriever på 9 år. Som schweisshund er hun specialtrænet til at følge sporet af råvildt, dåvildt eller kronvildt, der fx er trafikpåkørt. Audi har deltaget i 900 eftersøgninger og har fundet rigtig mange dyr gennem tiden – bl.a. den påkørte råbuk, som hun her er fotograferet sammen med.

Mille

En hund med et stort hjerte

Den 4-årige foxterrier Mille fra Ejdrup i Nordjylland er en hund med et stort hjerte. Uden forbehold tog hun tre moderløse killinger til sig, og de lever nu side om side. Af og til har Mille modelarbejde som legetøjs- og snacktester for et dansk firma. Med hjertet på rette sted og med sit gode humør er Mille et stort lyspunkt for hele familien.

Theo

Jager tyveknægte om natten

Den 6-årige schæfer Theo er gruppe 1 patruljehund hos politiet i Midt- og Vestjylland. Hver dag knokler han hårdt for at finde spor og beviser, ligesom han jager tyveknægte om natten og deltager i eftersøgninger, når nogen bliver væk. Indimellem har Theo ligefrem reddet menneskeliv.

Chivas

Går ud med skraldespanden

Chivas er servicehund for hele familien Kejser Nyvold, men primært for Ulrik Kejser Nyvold, der er rygmarvsskadet kørestolsbruger. Ud over at gå ud med skraldespanden har Chivas også lært at bære redskaber og transportere katte. Som jagthund henter Chivas det nedlagte vildt for derefter at samle de brugte patronhylstre op.