Praktik værdi

Værdifulde forsendelser - praktik for forsendelser til udlandet

Indhold

Det er ikke alt, du kan sende til udlandet, og der kan være forskellige regler fra land til land.

Du skal altid sørge for at undersøge reglerne i modtagerlandet. Er det tilladt at sende det du sender? Er det toldpligtigt? Er det tilladt at indføre det? Du er som afsender ansvarlig for eventuelle følger, hvis du sender ikke-tilladt indhold.

Har du behov for yderligere information om, hvad dine forsendelser må indeholde, så kan du finde flere af disse oplysninger under Landefakta. Hvis svarene dér ikke er fyldestgørende, må du kontakte modtagerlandets ambassade.

Når du sender breve med kostbart indhold, rede penge, ædle metaller mv., skal du sende det i Rekommanderet brev eller som Værdiforsendelser.

NB! Nogle lande tillader ikke kostbart indehold, rede penge, ædle metaller og lignende.

Følgepapirer

Indeholder dit brev kun almindelig korrespondance, sender du det uden følgepapirer. Skal du sende et brev med toldpligtigt indhold til et land uden for EU, skal du udfylde toldpapirer med en nøjagtig beskrivelse af indholdet og dets værdi af hensyn til toldbehandlingen.

Er indholdets værdi under 300 SDR (ca. 2.600 kr.), skal du udfylde en grøn toldetiket, som du klæber på brevet. Er værdien over 300 SDR (ca. 2.600 kr.), skal du i stedet for udfylde en eller flere tolddeklarationer. Den øverste del af den grønne toldetiket sætter du på brevet.

Har du behov for yderligere information om, hvad dine forsendelser må indeholde, så kan du finde flere af disse oplysninger under Landefakta og du kan se svar på spørgsmål om told.

Kontakt os

Har du yderligere spørgsmål om indhold og følgepapirer for forsendelser til udlandet, så er du altid velkommen til at kontakte Kundeservice på 70 70 70 30.