Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser.
Praktik

Praktik om Breve, Quickbreve og Breve til udlandet med PP-påtryk

Læs her om alt, hvad du skal vide for at du kan komme i gang med at sende Breve, Quickbreve og Breve til udlandet med PP-påtryk.

Udformning af konvolut

Du har mange muligheder for at være kreativ og understøtte dit budskab eller dit brand på konvolutten. Læs mere her om de anbefalede retningslinjer til udformning af konvolutten: Udformning af breve og konvolutter.

Når du sender breve med PP-påtryk, skal brevene forsynes med afsenderens navn og danske adresse.

PP-påtryk

Når du vælger PP-frankering, skal konvolutten være forsynet med et PP-påtryk til breve. Der er flere muligheder, og du kan vælge at uploade dit eget logo eller andet i PP-påtrykket og derved skabe opmærksomhed via PP-påtrykket. Læs mere om PP-påtryk og få adgang til skabeloner til at designe dit eget PP-påtryk og downloads af PP-påtryk her: Påtryk

Breve til udlandet

Har du breve til udlandet, kan du læse mere om mærkning og evt. toldangivelse her: Breve til udlandet

Antal

Når du sender Breve, Quickbreve og Breve til udlandet med PP-påtryk skal du indlevere minimum 250 stk. Det kan være blandede formater, standard-, stor- og maxiformat, og fra samme afsender. Hvis der kun indleveres maxiformat, er minimum dog 50 stk.

Du kan indlevere færre forsendelser end minimumsgrænsen mod betaling af et tillæg.

Følgeseddel

Når dine breve er printet og klar til at blive sendt, skal du bruge en følgeseddel, der skal følge forsendelserne til PostNord. Følgesedlen hedder B-68, som du kan hente her: Følgeseddel B-68

Du noterer brevene med et antal stk. pr. prisområde (Danmark og udland), antal pr. vægtinterval og vægt i alt.

Inden du leverer brevene, skal de opdeles efter kategori. Hvis du leverer uensartede breve, der ikke er opdelt, skal du betale timepris for opsplitning af brevene.

Indlevering

Mindre PP-partier kan indleveres på posthuset. Større partier kan indleveres på en erhvervsindlevering eller på en brevterminal.

Læs mere om dine muligheder ved indlevering til Erhvervsindleveringer her: Erhvervsindleveringer

Faktaark

Vi har også samlet det hele i et faktaark, som du kan hente her: Faktark: Breve og Quickbreve – frankeret med PP-påtryk