Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser.

Afleveringsattest

Har du brug for at kunne dokumentere, at dit brev er leveret til modtager, så er Afleveringsattest løsningen.

Fra 1. juni 2023 kan du ikke bruge den trykte blanket til Afleveringsattest. Du kan i stedet oprette labels i Køb Brevporto i PostNord Kundeportalen.

Bevis for udlevering til modtager

Når din virksomhed har behov for at sende breve, hvor du som afsender skal kunne bevise, at brevet er nået frem, kan du sende det med Afleveringsattest. Afleveringsattesten får du retur med kvittering for, at brevet er afleveret på adressen.

Køb Afleveringsattest

Opret label til Afleveringsattest i PostNord Kundeportalen (ny digital Afleveringsattest)

Som virksomhed kan du oprette labels til Afleveringsattest i Køb Brevporto i PostNord Kundeportalen. Det er gratis at benytte Køb Brevporto. Du skal bare have en kundeaftale med os og adgang til Kundeportalen. Læs mere om Køb Brevporto og hvordan du kommer i gang her.

Har du allerede nShift Delivery til pakker, kan du også oprette labels til Afleveringsattest der.

Når du bruger kundeportalen eller et forsendelsessystem til Afleveringsattest, opretter du og udskriver en adresselabel med stregkode, som sættes på forsiden af forsendelsen. Du skal du ikke frankere forsendelsen særskilt. Vi registrerer dine afleveringsattester, når de scannes i vores system, og du modtager en faktura for de forsendelser, som du sender.

Brug den trykte afleveringsattestblanket (kan ikke bruges efter 31. maj 2023)

Du kan også bruge den trykte blanket, afleveringsattest. Du forbereder den hjemmefra ved at downloade afleveringsattesten, som du udfylder, udskriver og sætter/klæber på bagsiden af brevet. På forsiden af brevet skriver du ”AFLEVERINGSATTEST”.

Du kan også bestille den trykte blanket, etiket og tilhørende plastlommer i Netbutikken.

Når du bruger den trykte blanket, afleveringsattest, skal du frankere forsendelsen. Du kan frankere den type afleveringsattest med Quickmærker. Kunder med aftale kan frankere afleveringsattesten med PP, Frankeringsmaskine eller Frankeringsservice.

Priser

Priser for Afleveringsattest finder du i prisarket for Breve og Quickbreve på Prisoversigten.

Leveringstid

Breve med afleveringsattest leveres næste hverdag.

Indlevering

Du kan indlevere breve med afleveringsattest på posthuset. Klik og find posthuse, hvor du kan indlevere Afleveringsattest.

På posthuset skal breve med afleveringsattest afleveres til personalet adskilt fra anden post, som så sørger for scanning af brevene.

Udlevering

Afleveringsattest leveres i modtagers postkasse efter registrering for levering enten via scanning af stregkode eller registrering for levering på den trykte blanket.

Relaterede services

Rekommanderet breve

Når du ønsker, at modtageren skal kvittere for dit brev.

Frankeringsmaskine

Du frankerer dine breve hurtigt og fleksibelt med en frankeringsmaskine.

Frankeringsservice

Du får hjælp til at håndtere alle din daglige post, spare omkostninger, optimere portoen og spare tid.