Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2023-05-16 14.47

Send et brev afsted med Cirkeline, Snøvsen og andre børneklassikere

Danske børnebøger er en vigtig del af dansk kulturarv og flere klassikere, som eksempelvis Cirkeline, Snøvsen og Rasmus Klump, er sidenhen blevet præsenteret på det store lærred. Nu kommer ti af de største børneklassikere ligeledes på et mindre et af slagsen - nemlig frimærket.

“Danske børnebøger er en vigtig bærer af dansk kultur og har gennem årtier leveret massevis af vedkommende, gribende og fantasifulde læseoplevelser til børn og unge i alle aldre. Med frimærkeudgivelsen er forsiderne fra både nye og gamle børnebøger illustreret. Jeg er sikker på, at unge som gamle vil opleve gensynets glæde, når de ser frimærkerne,“ siger Martin Pingel, designchef hos PostNord Danmark. 

PostNords nye frimærkeserie hylder ældre såvel som nye børneklassikere, der hver især har sat deres præg på dansk børneliterratur. Klassikerne er udvalgt med input fra landets børnebibliotikarer og i samarbejde med Forbundet for Kultur og Information.  

“Børnelitteraturen er så vigtig, ikke kun for børns videns- og erfaringshorisonter, men også fordi den bygger bro mellem generationerne. Vores medlemmer på bibliotekerne arbejder for at sikre, at alle børn har adgang til god litteratur, og vi er meget begejstrede for, at PostNord med denne frimærkeserie anerkender børnelitteraturens betydning og vil være med til at skabe synlighed om den for børn og deres voksne,” siger Tine Segel, formand for Forbundet Kultur og Information. 

I forbindelse med den nye frimærkeudgivelse inviterer PostNord i samarbejde med Taastrup Bibliotekerne til højtlæsning og brevskrivning d. 23. maj på Taastrup Bibliotek. Her vil forfatteren bag bogen “Dengang Sallys far var dreng”, Thomas Brunstrøm, komme forbi og læse højt.  

Frimærkerne kan købes i netbutikken på www.postnord.dk og på udvalgte posthuse. Frimærkearket med de 10 frimærker koster 120 kr.   

Billeder

Kontakter

PostNords Presseafdeling
70111220
presse@postnord.com


Sidst opdateret: 2023-05-16 14.47