Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2023-03-14 19.41

PostNord skifter dieselbilerne ud med elbiler i hovedstaden

Når privatkunder og mindre erhvervsdrivende på Frederiksberg og i store dele af København vælger hjemmelevering med PostNord, vil det fremover være en elbil der triller ind foran hoveddøren.

Nu er PostNords dieselbiler på Frederiksberg og i København skiftet ud med elbiler. På Frederiksberg gælder det hjemmeleveringen i hele kommunen, mens det i København er ruterne i København K, Christianshavn, Østerbro, Nordhavn, Vesterbro, Valby, Vanløse og Brønshøj, der nu køres emissionsfrit.

- Som stor logistikvirksomhed er det vigtigt for os at bidrage til en grønnere forsyningskæde. Med udskiftningen fra dieselbiler til elbiler kan vi sikre en mindre udledning af CO2 og miljø- og sundhedsfarlige stoffer på de pågældende ruter og på den måde gøre en forskel der kan mærkes både nu og i fremtiden, siger Stine Sander, Pakke- og Kommunikationsdirektør i PostNord Danmark. 

PostNord har et mål om at være fossilfri i 2030, og siden 2009 har PostNord reduceret sin CO2-udledning i Danmark med 70 procent. I 2025 vil PostNord reducere CO2-udledningen med 40 procent sammenlignet med 2020, og senest i 2027 vil PostNord omdele last mile emissionsfrit.  

Ved udgangen af 2022 fik PostNord Danmark 100 nye elbiler, og i dag har PostNord mere end 220 elbiler og 500 cykler på vejene dagligt. Udover Frederiksberg sker hjemmeleveringen på Bornholm og Samsø også 100 procent emissionsfrit, ligesom det er målet, at al hjemmelevering i landets fire største byer bliver omdelt i elbiler ved udgangen af 2023.

Billeder


Sidst opdateret: 2023-03-14 19.41