Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2022-03-30 08.00

Send humanitær hjælp gratis til Ukraine med PostNord

PostNord har modtaget en anmodning fra det ukrainske postvæsen, Ukrposhta, om hjælp til indsamling og transport af humanitær bistand til den ukrainske befolkning.

PostNord har modtaget en anmodning fra det ukrainske postvæsen, Ukrposhta, om hjælp til indsamling og transport af humanitær bistand til den ukrainske befolkning.

Derfor kan privatpersoner i Danmark fra og med i dag gratis sende pakker med nødhjælp på op til 20 kg til Ukraine med PostNord. PostNord står for fragten fra Danmark til Polen, hvorefter Ukrpostha transporterer og fordeler nødhjælpen i Ukraine til de borgere, der trænger mest.

- Vores kollegaer hos Ukrpostha gør et fantastisk arbejde for at opretholde postomdelingen og udføre en vigtig opgave for Ukraine under krigen. Når dem, som hver dag risikerer livet for at holde Ukraine i gang, beder os om hjælp, så stiller vi naturligvis op med det, vi kan. Derfor føles det vigtigt nu at gøre det muligt gratis at sende humanitære hjælpepakker fra både Sverige og Danmark til Ukraine, siger koncernchef i PostNord, Annemarie Gardshol.

Krigen i Ukraine har gjort distribution og logistik meget vanskelig i landet. I den situation har det ukrainske postvæsen taget en aktiv rolle med at få humanitær hjælp frem til dem, der trænger mest.

Sådan gør man:

  • Pak din forsendelse grundigt og sikkert.
  • Skriv pakkens indhold på emballagen, enten på engelsk eller ukrainsk.
  • Download og print PostNords særlige pakkelabel på postnord.dk/stoet-ukraine
  • Sæt label godt fast på din pakke og indlever pakken på et af PostNords posthuse.
  • PostNord står for fragten til det ukrainske postvæsen Ukrposhta.

Hvad skal man sende:

Der er kun tale om forsendelser af humanitær karakter som fx tøj, tæpper, puder, tandpasta og dåsemad. Det er yderst vigtigt, at pakkerne ikke indeholder farligt indhold eller fordærvelige fødevarer. En mere udførlig liste og praktisk info kan ses på postnord.dk/stoet-ukraine.

Yderligere info: PostNord Presse 70 11 12 20 / presse@postnord.com


Sidst opdateret: 2022-03-30 08.00