Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2022-09-20 08.00

PostNord og WWF kaster lys på Danmarks truede dyr i ny frimærkeudgivelse

Flere af naturens vilde arter og dyr er allerede væk, mens andre er i fare for at forsvinde. Derfor er PostNord og WWF Verdensnaturfonden gået sammen for at sætte fokus på vigtigheden af beskyttelse og genopretning af dansk natur.

Selvom de holder til i Danmark, er det ikke ofte, at vi herhjemme er heldige at spotte den majestætiske kongeørn på himlen eller et marsvin i havet. Også sjældent sker det, at vi møder den lille eremit, oplever den henrivende isfugl eller ser den spidssnudede fisk, snæblen.

- Der er tale om fem danske dyrearter, der i hastigt tempo er ved at blive skrevet ud af vores fælles fortælling. Gør vi ikke noget aktivt for at sikre deres overlevelse, er de i fare for helt at forsvinde fra det danske landskab. I Danmark er der mere end 1.800 truede arter, og hvis vi skal vende den udvikling, kræver det handling. Derfor er vi utrolig glade for, at PostNord nu sætter fokus på danske truede dur med nye frimærker, siger biolog Thor Hjarsen fra WWF Verdensnaturfonden.

Med netop den problematik for øje, er PostNord og WWF Verdensnaturfonden gået sammen med en fælles ambition om at øge bevågenheden og sætte fokus på vigtigheden af biodiversitet til lands, til vands og i luften. Det gør vi med en frimærkeudgivelse, hvor fem af landets truede dyrearter portrætteres.

- På frimærkerne har vi gjort plads til nogle af de truede dyrearter vi har i Danmark. Jeg tror, at hvis vi bare tænker os lidt mere om, så kan vi faktisk gøre rigtig meget for at sikre, at de truede dyr fremover får bedre vilkår – og netop opmærksomheden omkring dét, håber jeg, at frimærkerne kan være med til at fremme, siger Martin Pingel, designchef i PostNord.

Frimærkerne kan købes fra 21. september på udvalgte posthuse og i PostNords netbutik og koster 12 kr. Kunstneren bag de fem motiver er Mia Mouridsen. Du kan læse mere om de truede dyr på www.postnord.dk/truede-dyr.

Frimærkerne kan købes på www.postnord.dk.

 

Billeder

Kontakter

PostNords Presseafdeling
70111220
presse@postnord.com


Sidst opdateret: 2022-09-20 08.00