Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2022-09-08 16.30

PostNord indvier nyt tankanlæg til biogas i Brøndby

De ti PostNord-lastbiler, der kører på biogas, sparer nu turen omkring tankstationen, og bliver i stedet tanket på PostNords eget anlæg ved PostNords pakketerminal i Brøndby. Anlægget blev indviet af transportminister Trine Bramsen torsdag den 8. september.

- Vores ambition om at gøre danskernes breve og pakker endnu grønnere gennem konkret CO2-reduktion er bundet op på et mål om at være fossilfri i 2030. Brugen af biogas som drivmiddel er ét blandt flere tiltag, der har effekt med det samme, og vi er i fuld gang med at sætte retningen for fremtidens logistik, siger Peter Kjær Jensen, der er administrerende direktør i PostNord. 

Det nye tankanlæg støtter op om PostNords omfattende grønne omstilling ved at gøre biogassen let og hurtigt tilgængelig, sådan at lastbilernes ruter ikke er afhængige af placeringen af de offentligt tilgængelige tankanlæg til biogas. 

- Den grønne omstilling har vi alle sammen et ansvar for at drive, og i transportbranchen går vi hos PostNord foran ved selv at investere i løsninger og teknologi, der har effekt her og nu. At have vores eget tankanlæg ved terminalen sparer både køretid og brændstof, mens en offentlig infrastruktur for fossilfri drivmidler kommer på plads, siger Peter Kjær Jensen. 

Biogassen i tankanlægget er bæredygtighedscertificeret såkaldt komprimeret biogas (CBG), der er produceret i Danmark af gødning fra køer og grise, og som mindsker mængden af metan i atmosfæren. Under kørslen mindskes ikke bare udledningen af CO2, men biogas som brændstof udleder desuden færre partikler og mindre NOx-gasser, end hvis lastbilen kørte på diesel. 

PostNord havde ved udgangen af 2020 på 10 år mindsket sin CO2-udledning i Danmark med 68%. I 2025 er målet at reducere koncernens CO2-udledning med 40% sammenlignet med 2020. I 2030 er målsætningen, at PostNord skal være 100% fossilfri. 

 

Fakta om PostNords biogas 

  • PostNords biogas leveres af Biogas Express, der producerer biogassen på et anlæg ved Thorsø i Østjylland. 
  • Biogassen bliver leveret direkte via nettet fra biogasanlæggetog er udelukkende baseret på gylle, som giver den højest mulige CO2-reduktion. 
  • Biogassen er bæredygtighedscertificeret efter REDcert2-ordning og overholder således alle lovkrav i EU og Danmark. 
  • CBG står for "Compressed Biogas" og er metangas komprimeret til 200 bar. 

Billeder

Kontakter

PostNords Presseafdeling
70111220
presse@postnord.com


Sidst opdateret: 2022-09-08 16.30