Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2022-05-18 14.38

POSTNORD HYLDER MARKANTE KVINDER MED SÆRLIG FRIMÆRKEUDGIVELSE

I samarbejde med Dansk Kvindesamfund sætter PostNord nu fokus på markante kvinder med en ny og helt særlig frimærkeudgivelse. Igennem tiden har bare 60 ”almindelige”, navngivne personer fundet vej på frimærkerne, og kun 10 af dem har været kvinder. Det retter PostNord nu op på, og fordobler antallet af kvinder på frimærker.

Arbejdet for ligestilling og diversitet er vigtigt for PostNord, der har et mål om, at mindst 40 % af PostNords ledelse skal bestå af kvinder.

- Det er ikke altid, at markante kvinder har opnået den anerkendelse og opmærksomhed, som de har fortjent. Det gør vi i PostNord nu lidt for at rette op på ved at tildele ti markante kvinder den helt særlige ære, det er at komme på frimærker, siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord.

Fælles for de ti kvinder er, at de alle har haft en stor passion og engagement i det, de har foretaget sig. Uanset, hvor meget modstand, de er stødt på, har de haft modet og viljen til at lykkedes med deres drømme, og resultaterne af deres bedrifter har betydning den dag i dag – til gavn for alle.

- Til alle tider har Dansk Kvindesamfunds fokus været på kvinders repræsentation og på at vise, at kvinder kan og vil lige så meget som mænd; at der aldrig skal sættes spørgsmålstegn ved kvinders berettigelse ud fra kønnet. Derfor er vi også rigtig glade for, at PostNord er med på ideen om at hylde kvinder, som har gjort en forskel, i anledning af vores 150-års jubilæum, siger Signe Gissel Schmidt, der er næstforkvinde i Dansk Kvindesamfund, og som er initiativtager til projektet.

De 10 markante kvinder er valgt ud fra en bruttoliste med mere end 50 kvinder gennem de sidste 150 års danmarkshistorie. Listen er sammensat af historiker Gry Jexen og Signe Gissel Schmidt, som også er historiker. En jury bestående af generalsekretær for Foreningen Brobyggerne Özlem Cekic, erhvervskvinde og bestyrelsesmedlem Malou Aamund, museumsdirektør og frimærkerådsmedlem Jane Sandberg, direktør Lykke Friis samt Gry Jexen, Signe Gissel Schmidt og Martin Pingel stod for det endelige valg.

På hjemmesiden postnord.dk/markante-kvinder kan man både møde de 10 kvinder samt juryen, der har udvalgt dem.

Frimærkerne kan købes fra 19. maj hos udvalgte posthuse og i PostNords netbutik til en værdi af 12 kr. pr. stk. Kunstneren bag de ti motiver er Thit Thyrring.

Billeder

Links

Kontakter

PostNords Presseafdeling
70111220
presse@postnord.com


Sidst opdateret: 2022-05-18 14.38