Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2022-04-22 13.20

PostNord hurtiglader 11 nye elbiler, der kører post på Fyn

I denne uge kører 11 nye elbiler ud med pakker og breve til fynboerne. De erstatter 11 udtjente dieselbiler og er med i PostNords test af ni såkaldte hurtigladere.

- Vi har allerede en stærk flåde af elbiler flere steder i landet, og med de nye biler i Odense skal vi i særlig grad teste hurtigladning af bilerne. Hurtigladerne kan lade fem gange så hurtigt, som vores øvrige ladestandere og de ladestandere, man ser hos private, siger Kenneth Christensen, der er regionschef for Sydjylland og Fyn hos PostNord.

Det er især PostNords mange kunder i og omkring Odense samt Nyborg, der nu kan nyde godt af levering af pakker og breve med de støjsvage og klimavenlige, nye biler. Bilerne kører udelukkende på grøn strøm og har således en CO2-udledning på nul, der er endnu et skridt på vejen mod PostNords mål om udledningsfri levering i 2027.

Udover at vi hele tiden bestræber os på at udlede mindre og mindre CO2, så tester vi nu, om vi kan udnytte bilerne mere optimalt ved at bruge dem flere gange i løbet af dagen. Med de nye hurtigladere er håbet, at bilerne oplader på distributionscenteret i et par timer efter første rute, og at de så kan køre ud på endnu en rute samme dag, siger Kenneth Christensen.

På PostNords distributionscenter i Odense er der installeret i alt ni hurtigladere:

  • 5 stk. DC 24 kW
  • 4 stk. DC 50 kW

De nye biler er alle Mercedes-Benz fordelt på otte eSprintere samt tre eVito Tourer, som PostNord også kører i på Bornholm, Samsø og i København, Aarhus og Aalborg. PostNord har desuden flere eldrevne pakkebiler på vej i Sønderborg og Hillerød.


Sidst opdateret: 2022-04-22 13.20