Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2022-12-21 13.00

PostNord advarer mod ulovligt fyrværkeri: Pas på dig selv og dit postbud

Der er ikke længe til, at nytåret står for døren. En festlig aften, der unægtelig hænger sammen med store brag og farvestrålende lysglimt på himlen. Desværre oplever vi hvert år, at der handles ulovligt fyrværkeri på nettet.

Selvom det både er strafbart og farligt at sælge og købe ulovligt fyrværkeri, som kanonslag og krysantemumbomber, er det desværre et tilbagevendende problem på denne tid af året.

- Det er ikke alene ulovligt, men også dybt uforsvarligt og kan i værste fald ende med at få store konsekvenser for vores medarbejdere, der uforvarende bliver udsat for fare, siger Hans Erik Lindkvist, HR-direktør i PostNord Danmark. 

Rigspolitiet har tidligere på måneden meldt ud, at de siden midten af oktober har beslaglagt mere end 179 NEM kg. ulovligt fyrværkeri. Det er alene myndighederne, der har mandat til at åbne folks pakker. Finder PostNords medarbejdere en pakke mistænkelig tages den til side, så myndighederne kan undersøge pakkens indhold.

- Vi har tidligere set eksempler på, hvordan forsøg på at sende fyrværkeri med posten b.la. har resulteret i brand på en af vores pakketerminaler. Jeg appellerer til folks sunde fornuft og håber, at folk tænker sig om en ekstra gang og holder sig fra køb og fragt af ulovligt fyrværkeri, siger Hans Erik Lindkvist.

Det er ulovligt at sende farligt indhold som eksplosiver med PostNord. Det gælder også lovligt fyrværkeri og stjernekastere. Er du afsender af en pakke med ulovligt indhold, der påfører materiel eller personer skade, kan du holdes erstatningsansvarlig. Du kan læse mere om farligt indhold her: Farligt indhold | PostNord

Billeder

Links


Sidst opdateret: 2022-12-21 13.00