Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2022-12-22 12.22

Midlertidigt stop for humanitær hjælp med PostNord

Nødhjælpen til Ukraine strømmer i øjeblikket ind i et omfang, så det internationale nødhjælpslager i Polen er presset. Derfor stopper PostNord midlertidigt indsamlingen af humanitær hjælp.

Siden marts har man gratis kunne sende humanitær hjælp til Ukraine med PostNord. Det tilbud har mange danskere taget godt imod, og særligt op mod jul er nødhjælpen strømmet ind på posthuse landet over, og videre ned til Ukraine.

- Der har været stor interesse for vores tilbud om at transportere gratis humanitær hjælp til Ukraine, og vi er rigtig glade for, at så mange i Danmark har valgt at sende pakker afsted. Der er ingen tvivl om, at det gør en forskel for folk i Ukraine. Lige nu står vi dog i en situation, hvor der simpelthen ikke er nok plads på det internationale nødhjælpslager i Polen og derfor stopper vi midlertidigt med at tage imod pakker med humanitær hjælp, siger Andreas Brethvad, Pressechef i PostNord Danmark.

Presset på kapaciteten sker samtidig med, at der er mindre fremkommeligt i Polen og Ukraine, blandt andet på grund af store mængder sne. Det midlertidige stop træder i kraft øjeblikkeligt, og det vil således ikke være muligt at indlevere humanitær hjælp på posthusene, før der igen åbnes op for forsendelser af nødhjælp.

- Det er fantastisk, at der er så mange, som gerne vil hjælpe ukrainerne. Men vi må også erkende, at det ikke giver mening at samle yderligere ind lige nu, hvor de ikke har mulighed for at håndtere alle de forsendelser, de modtager. Forventningen er, at vi hurtigt igen kan åbne op for at tage imod danskernes gratis forsendelser af nødhjælp, men for at være sikre på, at det der sendes afsted nu, også er det der efterspørges, når nødhjælpen modtages i Ukraine, stopper vi midlertidigt indsamlingen, siger Andreas Brethvad.

Under det midlertidige stop fortsætter PostNord med at levere den nødhjælp danskerne allerede har indleveret, men i et tempo, som er tilpasset den nuværende situation på lageret og i Ukraine. Der er således kun tale om et midlertidigt stop for indlevering af yderligere nødhjælp.

I alt har PostNord transporteret omkring 60.000 pakker fra Danmark og Sverige til Ukraine. Pakkerne er kørt til et internationalt lager i Polen, hvorfra det er blevet distribueret til Ukrainerne af det ukrainske postvæsen, Ukrposhta.

Billeder

Kontakter

PostNords Presseafdeling
70111220
presse@postnord.com


Sidst opdateret: 2022-12-22 12.22