Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2021-09-07 12.41

PostNord kører pakker med biogas-lastbiler fra efteråret

Efter stor succes med at tanke HVO Biodiesel på den interne flåde af lastbiler, leaser PostNord i Danmark nu 10 lastbiler, der skal køre på biogas. Det sker som en del af PostNords ambition om at gøre danskerne breve og pakker endnu grønnere gennem konkret CO2-reduktion.

- Vi er i fuld gang med at sætte retningen for fremtidens logistik, og aftalen om de nye biogaslastbiler er et vigtigt skridt på vejen mod at blive fossilfri i 2030. Vi forventer, at de nye biogaslastbiler vil reducere vores udledning af CO2 med 850 ton på et år, siger Stine Sander, vicedirektør for Pakker i PostNord.

Lastbilerne bliver leveret til efteråret, hvor de kommer til at køre med pakker mellem PostNords kunder, terminaler og distributionscentre på især Sjælland.

I Danmark har PostNord allerede reduceret CO2-udledningen med 73% siden 2019 på den interne flåde af lastbiler.

- Vi glæder os rigtig meget til at modtage de nye biogaslastbiler, som er en vigtig investering i en grønnere fremtid. Vi arbejder hele tiden på at skabe bæredygtige transportløsninger uden meromkostning for vores kunder, og det er vi allerede lykkedes med ved at skifte til HVO biodiesel og mindske antallet at lastbiler på vejene ved at øge lastbilernes fyldningsgrad med nye pallestativer, siger Stine Sander.

Satsningen med foreløbig 10 biogaslastbiler bliver en af de største herhjemme med biogas som drivmiddel for en enkelt virksomhed, og senere på året opfører PostNord sit eget biogas-tankanlæg i forbindelse med virksomhedens pakketerminal i Brøndby.

De nye lastbiler er IVECO S-WAY, som kører på CNG-biogas, der leveres af Biogas Express.


Sidst opdateret: 2021-09-07 12.41