Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2021-12-30 12.00

Nyt frimærke markerer H.M. Dronning Margrethes 50-års regeringsjubilæum

3. januar 2022 udgiver PostNord et jubilæumsark med tre frimærker, der viser Hendes Majestæt Dronningen som ung og nytiltrådt regent, der har blikket rettet mod sit nutidige jeg, og vice versa. Mellem de to versioner ses Kongevåbnet som symbol på riget, hun regerer over.

- Vores ide er at vise Dronningen som en spejling, så vi får tidsspændet på de 50 år med. Med Kongevåbnet imellem sig kigger den unge Dronning fremad mod den kommende opgave, mens den erfarne Dronning kigger tilbage på 50 år, der er gået, siger Martin Pingel, der er designchef hos PostNord.

Dronningen er den danske monark, der har været afbilledet på frimærker flest gange. Første gang var i 1941, da hun som ganske lille sad på armen af sin mor, daværende Kronprinsesse Ingrid. Når alt tælles med, løber det foreløbig op i 162 danske frimærker med hendes motiv, der er skabt på grundlag af 28 forskellige malerier, tegninger og fotos.

- Hendes Majestæts tilstedeværelse på frimærkerne viser, at hun er et centralt omdrejningspunkt for vores land. Gennem hendes 50-årige regeringsperiode har mange ting ændret sig, men Dronningen har hele vejen igennem repræsenteret Danmark udadtil og været et samlingspunkt indadtil. Hun har en vigtig plads at udfylde, og i den forstand er de nye frimærker endnu et lille stykke danmarkshistorie, siger Martin Pingel.

Billedet af den unge Dronning er det første officielle fotografi af hende som regent i 1972. Det er taget af hoffotograf Rigmor Mydtskov, mens det nye billede af taget af fotograf Tine Harden. Fotografierne er rentegnet af gravør Martin Mörck, der ved flere lejligheder har tegnet Dronningen til frimærker.

Frimærkerne udkommer i et ark af tre frimærker med en værdi af 3 x 12 kr. De kan købes hos udvalgte posthuse og i PostNords netbutik fra 3. januar 2022.

Yderligere info: PostNord Presse 33 61 60 01 / presse@postnord.com


Sidst opdateret: 2021-12-30 12.00