Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2021-05-31 13.22

Her er de nye frimærker med Hverdagens Helte

Med stor glæde og stolthed har PostNord og Falck i dag afsløret de nye frimærker med Hverdagens Helte ved Falck Museet på Egeskov Slot.

- Offentliggørelsen i dag er kulminationen på en fantastisk proces, som har skabt overvældende meget glæde og stolthed – ikke bare hos vores fem udvalgte hverdagshelte og deres familier, men også hos alle dem i det store felt af hverdagshelte, som danskerne har sendt ind til os. Med projektet er der sat fokus på de helte, der gør en forskel for os andre i hverdagen, og som alle fortjener at blive hyldet. Nu er fem af dem foreviget på frimærker, der kan sendes rundt i hele landet og minde os alle om, hvor stor en kraft der ligger i uselvisk at stille op for hinanden, siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord.


De fem hverdagshelte fra hver deres region i Danmark er blevet portrætteret af den prisvindende tegner, Thomas Thorhauge, der med sin markante stil har sat et helt særligt præg på de nye frimærker. Thorhauge forener på fornemmeste vis de klassiske frimærkedyder med en skarp og læsbar streg i et moderne visuelt univers.


Det er første gang nogensinde, at nulevende, ikke-royale personer får plads på et frimærke, og selvom de alle er ganske almindelige mennesker, er de ikke hvem som helst. De fem personer fra hver deres region i Danmark er nemlig blevet kåret som Hverdagens Helte ud af i første omgang næsten 1.000 nomineringer på hverdagshelte fra danskere i hele landet.


Feltet blev snævret ind til fem stærke kandidater fra hver region, som over 12.000 danskerne stemte på. En jury med Nadia Nadim, Anne Glad, Mads Steffensen og direktørerne fra henholdsvis Falck og PostNord, Jakob Riis og Peter Kjær Jensen kårede til sidst én ud af de to kandidater fra hver region, der havde fået flest stemmer:


- Vores fem udvalgte hverdagshelte fortæller hver for sig og sammen en historie om vigtigheden og værdien af at hjælpe andre. Den historie bliver nu en lille del af danmarkshistorien og delt igen og igen, når de fem som frimærkemotiver bliver sendt med breve rundt i hele Danmark. Jeg er glad og taknemmelig for hver og én af de mange nomineringer, vi modtog – uden dem og de mange hverdagshelte, havde vi ikke kunnet offentliggøre så fint et resultat her på Egeskov i dag, siger Malene Paulli Buchvald, der er Marketing Director i Falck.


Frimærkerne bliver udgivet i 4 millioner eksemplarer og vil kunne købes i udvalgte posthuse og i PostNords netbutik på postnord.dk fra 16. september 2021.

Hverdagens Helte:

  • Leif Framke fra Allerød, der uselvisk har kastet sig ud i bølgerne for at redde en femårig piges liv, da hun drev til havs på sit badedyr.
  • Mikkel Madsen fra Ribe, der med sin egen flaskeindsamling har samlet over 128.000 kr. ind til coronaramte børn.
  • Nancy Maati fra Holbæk, der i årevis har arrangeret juleaften for folk, der ellers skulle have siddet alene.
  • Omsorgsklovnen Luni Smil, der med sin forstående, kærlige og omsorgsfulde måde at være på overfor både unge og gamle har holdt smiletallet højt.
  • Villy Rønn fra Thisted, der er en ildsjæl, som betyder meget for mange mennesker, og hvis lokalsamfund nyder meget stor gavn af hans indsats.

Sidst opdateret: 2021-05-31 13.22