Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2021-04-16 11.38

Fem hverdagshelte skal på frimærker – nu er de fundet

En ildsjæl fra Thisted, en omsorgsklovn fra Viborg, og en 11-årig flaskesamler fra Ribe er blandt de fem helt almindelige mennesker, der som de første nulevende, ikke-kongelige personer kommer på frimærker. Helt almindelige er de nu ikke, for de er blandt de næsten 1.000 hverdagshelte, som danskerne har nomineret.

"Vi har fået en fantastisk opbakning til at finde fem hverdagshelte, der har gjort noget særligt, og som har fortjent at blive hyldet på den unikke plads, som et frimærke er. Der er kommet så mange gode bud, og vi er endt med et rigtig stærkt felt", siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord.

Over 12.000 mennesker har stemt på én af fem udvalgte hverdagshelte fra hver region i Danmark, og blandt de to kandidater fra hver region, der har fået flest stemmer, har en jury med Nadia Nadim, Anne Glad, Mads Steffensen samt direktørerne for Falck og PostNord til sidst kåret den hverdagshelt fra hver region, som kommer på frimærkerne.

De fem udvalgte hverdagshelte er:

  • Leif Framke fra Allerød, der uselvisk har kastet sig ud i bølgerne for at redde en femårig piges liv, da hun drev til havs på sit badedyr.
  • Mikkel Madsen fra Ribe, der med sin egen flaskeindsamling har samlet over 128.000 kr. ind til coronaramte børn.
  • Nancy Maati fra Holbæk, der i årevis har arrangeret juleaften for folk, der ellers skulle have siddet alene.
  • Omsorgsklovnen Luni Smil, der har formået at holde smiletallet (ikke smittetallet) højt ved sin forstående, kærlige og omsorgsfulde måde at være på overfor både unge og gamle.
  • Villy Rønn fra Thisted, der er en ildsjæl, som betyder meget for mange mennesker, og hvis lokalsamfund nyder meget stor gavn af hans indsats.

"Vi har modtaget utrolig mange gode, imponerende og rørende nomineringer af personer, der alle sammen er hverdagshelte, og som fortjener anerkendelse og at komme på frimærker. Det har været svært at skære fra, men de fem udvalgte hverdagshelte repræsenterer hver for sig og tilsammen noget, vi alle sammen kan være stolte af", siger Malene Paulli Buchvald, der er Marketing Director i Falck.

De fem udvalgte hverdagshelte bliver tegnet af Thomas Thorhauge fra Politiken, og tegningerne bliver udgivet som frimærker 16. september 2021 i et oplag på fire millioner. Vinderne bliver desuden fejret på Falck Museet på Egeskov Slot.


Sidst opdateret: 2021-04-16 11.38