Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2020-01-02 00.00

H.M. Dronningens 80-års fødselsdag markeres på 2. januar 2020 frimærke

Allerede den 2. januar udsender PostNord et miniark med frimærker i forbindelse med, at Hendes Majestæt Dronning Margrethe II fylder 80 år.

16. april 2020 fylder Hendes Majestæt Dronning Margrethe II 80 år, men allerede 2. januar udsender PostNord et miniark, med vigtige nedslagspunkter i Dronningens liv. Motiverne er bl.a. udvalgt af Dronningen fra Amalienborgs private fotosamling.

- Vi har set H.M. Dronningen på frimærke lige siden, hun som etårig prinsesse sad på armen af sin mor. Nu nærmer regenten sig 80 år, og naturligvis skal den store fødselsdag også fejres med nye frimærker. Og det er nogle helt særlige af slagsen, hvor Dronningen har stået for udvælgelsen af motiverne, siger Martin Pingel, chef for Frimærker i PostNord Danmark.

Der er tale om et miniark med fem frimærker. Det store portræt er fotograferet i sommeren 2019 i havestuen på Marselisborg Slot og er gengivet direkte på frimærket, mens motiverne til fire små frimærker er udvalgt af Dronningen. De viser centrale begivenheder i Dronningens liv fra 1953 til 1973. I den periode ændres tronfølgeloven, Dronningen bliver gift med Prins Henrik, Kronprins Frederik kommer til verden og bliver døbt. Desuden tager H. M. Dronningen på sit første udgående statsbesøg.

- Frimærker er stadig, i en tid med massiv digital kommunikation, vigtige pejlemærker for vores land og vores kultur. De afspejler den historie, vi har med os som nation, og alt det, som danskerne samles om. Her er Kongehuset og vores Dronning et markant samlingspunkt. Derfor er det også helt naturligt at markere Dronningens 80-års fødselsdag på frimærke, siger Martin Pingel.

H.M. Dronning Margrethe II er den monark, der oftest har været portrætteret på danske frimærker. I alt er det blevet til ikke færre end 158 frimærker skabt ud fra 26 forskellige malerier, tegninger og fotos.

Ved Dronningens seneste runde fødselsdag i 2010 udkom et frimærke, hvor hun sammen med den nærmeste familie er portrætteret på balkonen i Christian IX's palæ. I samme anledning udsendte PostNord også fire frimærker i dagligserien – det sjette i rækken siden 1974.

Det nye miniark med samtlige fem frimærker koster 70 kroner.

Klik for at download det nye miniark


Sidst opdateret: 2020-01-02 00.00