Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2019-12-03 00.00

PostNord klar med bæredygtig emballage til julehandlen

Den bæredygtig emballage kan genanvendes op til 30 gange og spare op til 42 procent CO2 sammenlignet med engangsemballage.

I arbejdet med at reducere CO2-udledningen fra pakker og breve introducerer PostNord nu en ny miljøvenlig genbrugsemballage, som kan købes på en række af landets posthuse. Emballagen, som er udviklet af virksomheden RE-ZIP, kan genbruges op til 30 gange og derved spare op til 42 procent CO2 sammenlignet med engangsemballage.

- Vi arbejder hele tiden på at reducere vores samlede CO2-udledning ved at teste og implementere løsninger, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Vi er derfor rigtig glade for samarbejdet med RE-ZIP, som er med til at sikre, at klimabelastningen pr. pakke og brev bliver kraftigt reduceret, for hver gang emballagen genbruges, siger Stine Sander, chef for eCommerce hos PostNord i Danmark.

Den genanvendelige emballage gennemgår en betydelig kortere vej til genbrug sammenlignet med almindelige emballager. Modtageren af pakken kan bare aflevere den brugte emballage helt simpelt ved at putte den i en rød postkasse eller indlevere den på det lokale posthus, og så vil emballagen efter et hurtigt kvalitetstjek blive sendt tilbage i omløb.

- Med julen lige om hjørnet kan vores kunder nu sende deres julegaver eller julehilsener i en bæredygtig emballage og både glæde modtager og tænke på miljøet, siger Stine Sander.

Emballagen fås i tre forskellige størrelser S, M og L for henholdsvis 20, 25 og 30 kr. Og i en introduktionsperiode henover jul og nytår vil den genanvendelige emballage kunne købes i hele landet på 200 af PostNords større posthuse. Fra årsskiftet vil emballagen også kunne købes på øvrige posthuse.

- Vi er stadig ved at udvikle på konceptet og er kun i startfasen. Hvis danskerne tager godt imod emballagen, vil vi i det nye år arbejde på en pantløsning, hvor man på samme måde, som vi kender det fra flasker – kan pante emballagen og derved motivere til en høj andel af genanvendelse, siger Stine Sander.

Siden 2009 har PostNord mere end halveret CO2-udledningen pr. pakke fra lidt over 800 g til under 300 g. I dag kan der sendes 36 pakker af hver 2 kg. for den samme miljøbelastning som produktionen af én 250 grams hakkebøf.


Sidst opdateret: 2019-12-03 00.00