Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2019-11-01 00.00

Nu får alle danskere en Nærboks

På bare 6 måneder sætter PostNord og SwipBox intet mindre end 2.000 pakkebokse op i hele landet.

Efter et vellykket pilotprojekt i Kolding og Sønderborg, sætter PostNord og SwipBox nu turbo på opbygningen af Danmarks nye pakkeinfrastruktur kaldet Nærboks. På bare 6 måneder vil der blive sat intet mindre end 2.000 pakkebokse op i hele landet. Her kan danskerne nemt hente pakker døgnet rundt, tæt på, hvor de bor.

- Vi har testet Nærboksen i Kolding og Sønderborg kommuner, og den er blevet taget rigtig godt imod af borgerne i de to kommuner. Derfor er vi nu klar til at gå videre med den nye pakkeinfrastruktur til hele landet. Med sine placeringer tæt på hvor danskerne færdes og bor, kommer Nærboksen til at sætte nye standarder for, hvor let og bekvem pakkeudlevering kan gøres. Det er døgnet rundt, og lige når det passer kunden, siger Peter Kjær Jensen, administrerende direktør i PostNord i Danmark.

E-handlen i Danmark er fortsat inde i en enorm vækst, og der er behov for yderligere kapacitet til at håndtere de mange pakker, som danskerne bestiller på nettet.

- Nærboks er en borgernær løsning, der hverken kræver strøm eller internetforbindelser - og som derfor er nem at sætte op. Testperioden i de to kommuner er gået utrolig godt, og vi har lært en masse. Vi er derfor nu helt klar til at rulle netværket ud til glæde for alle danskere, som vi håber, vil tage lige så godt imod det, som borgerne i Kolding og Sønderborg har gjort, siger Allan Kaczmarek, administrerende direktør i SwipBox.

Nærboks er et åbent pakkenetværk, og ambitionen er at alle danskerne skal kunne hente sine pakker i en Nærboks, uanset hvilken pakkeleverandør der leverer pakken. Udover PostNord udleverer DHL også pakker i Nærboksene, og flere aktører er på vej.

Opsætningen af de 2000 Nærbokse er bare begyndelsen, og målet er at gøre netværket tættere og tættere, til op mod 10.000 Nærbokse er på plads rundt om i hele Danmark.

Nærboks stilles op af selskabet Nordic Infrastructure, der ejes af SwipBox og PostNord i fællesskab. Nærboks er et såkaldt åbent netværk, der gør det muligt for flere distributører at bruge boksene til udlevering af pakker.

Resten af 2019 vil Nærboks konceptet blive udrullet i primært Storkøbenhavn og Aarhus, mens Randers, Viborg, Vejle, Fredericia, Herning samt byer som eksempelvis Aabybro, Brovst, Løgstør og Fjerritslev kan se frem til at få Nærbokse opstillet i starten af 2020.


Sidst opdateret: 2019-11-01 00.00