PostNord klar med bæredygtig emballage til julehandlen

2019-12-03 00:00

Den bæredygtig emballage kan genanvendes op til 30 gange og spare op til 42 procent CO2 sammenlignet med engangsemballage.

I arbejdet med at reducere CO2-udledningen fra pakker og breve introducerer PostNord nu en ny miljøvenlig genbrugsemballage, som kan købes på en række af landets posthuse. Emballagen, som er udviklet af virksomheden RE-ZIP, kan genbruges op til 30 gange og derved spare op til 42 procent CO2 sammenlignet med engangsemballage.

- Vi arbejder hele tiden på at reducere vores samlede CO2-udledning ved at teste og implementere løsninger, der bidrager til en mere bæredygtig fremtid. Vi er derfor rigtig glade for samarbejdet med RE-ZIP, som er med til at sikre, at klimabelastningen pr. pakke og brev bliver kraftigt reduceret, for hver gang emballagen genbruges, siger Stine Sander, chef for eCommerce hos PostNord i Danmark.

Den genanvendelige emballage gennemgår en betydelig kortere vej til genbrug sammenlignet med almindelige emballager. Modtageren af pakken kan bare aflevere den brugte emballage helt simpelt ved at putte den i en rød postkasse eller indlevere den på det lokale posthus, og så vil emballagen efter et hurtigt kvalitetstjek blive sendt tilbage i omløb.

- Med julen lige om hjørnet kan vores kunder nu sende deres julegaver eller julehilsener i en bæredygtig emballage og både glæde modtager og tænke på miljøet, siger Stine Sander.

Emballagen fås i tre forskellige størrelser S, M og L for henholdsvis 20, 25 og 30 kr. Og i en introduktionsperiode henover jul og nytår vil den genanvendelige emballage kunne købes i hele landet på 200 af PostNords større posthuse. Fra årsskiftet vil emballagen også kunne købes på øvrige posthuse.

- Vi er stadig ved at udvikle på konceptet og er kun i startfasen. Hvis danskerne tager godt imod emballagen, vil vi i det nye år arbejde på en pantløsning, hvor man på samme måde, som vi kender det fra flasker – kan pante emballagen og derved motivere til en høj andel af genanvendelse, siger Stine Sander.

Siden 2009 har PostNord mere end halveret CO2-udledningen pr. pakke fra lidt over 800 g til under 300 g. I dag kan der sendes 36 pakker af hver 2 kg. for den samme miljøbelastning som produktionen af én 250 grams hakkebøf.