Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2021-05-20 13.00

Postkort og frimærker sætter fokus på truede sommerfugle

I Danmark er omkring halvdelen af vores vilde arter af sommerfugle allerede forsvundet eller i fare for at forsvinde på grund af mangel på levesteder. For at sætte fokus på vigtigheden af biodiversitet viser PostNord nu fem af de mest truede sommerfuglearter på de nye frimærker.

- Sommerfugle repræsenterer for mange mennesker noget af det fineste og mest sarte i vores natur, og de spiller ofte en rolle i vores forestillinger om sommerliv og ferie i Danmark. At de er truede, er ulykkeligt, og derfor vil vi gerne være med til at sætte fokus på sommerfuglens overlevelse og på vigtigheden af biodiversitet. Samtidigt er sommerfugle dekorative og smukke at se på og oplagte til at pryde vores breve, siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord i Danmark.

Kunstneren bag frimærkerne er Marianne Therese Grønnow, der har placeret sommerfuglene på en baggrund af bløde, udviskede farver for at illustrere, at sommerfuglenes levesteder fader ud.

En af de fem arter, man kan nyde på frimærkerne, er sortplettet bredpande, der har mistet så mange levesteder, at den kun har ét levested tilbage i Danmark – nemlig i en skov på Lolland.

Alle frimærkemotiverne bliver også i samarbejde med Den Danske Naturfond udgivet på gratis Gocards, hvor man kan blive klogere på hver af de fem arter.

- Omkring halvdelen af vores dagsommerfugle-arter er i tilbagegang eller er allerede forsvundet. Deres levesteder forsvinder, fordi vi mennesker bruger den plads, de tidligere havde. Vi kan hjælpe dem ved at sørge for flere levesteder. Derfor er det meget positivt, at PostNord nu slår et slag for de danske sommerfugle. Med oplysning og information får flere og flere øjnene op for, at den danske natur er værd at kæmpe for, siger Flemming Nielsen, der er direktør i Den Danske Naturfond.

Frimærkerne kan købes fra 20. maj på udvalgte posthuse samt i PostNords netbutik på postnord.dk og i PostNords gratis app.


Sidst opdateret: 2021-05-20 13.00