Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge
2019-03-21 07.00

PostNord og SwipBox tager første skridt mod nyt landsdækkende netværk af pakkebokse med pilot i Kolding

Et helt nyt netværk af pakkebokse i Danmark. Pakkelevering tættere på kunderne.

PostNord og SwipBox gør nu klar til et helt nyt netværk af pakkebokse i Danmark. Et pilotprojekt med 200 bokse i Kolding skal i de kommende 6 måneder give input til udrulningen af projektet. Inden udgangen af 2020 er visionen for selskabet bag pakkenetværket, at der skal opstilles bokse i hele landet. Det gigantiske netværk af pakkebokse bliver åbent, så alle pakkedistributører har mulighed for at levere pakker via boksene.

- Visionen er at gøre det enkelt og bekvemt for danskerne at hente pakker, helt tæt på, hvor de bor og færdes. Sammen med en stærk partner bygger vi nu fundamentet for fremtidens netværk af pakkebokse, som skal give et markant løft til e-handlen og gøre hverdagen lettere for danskerne i alle dele af landet, siger Peter Kjær Jensen, adm. direktør i PostNord Danmark, som ser frem til at høste erfaringerne fra Kolding-piloten, inden den endelige udrulningsstrategi på området bliver lagt fast.

De nye bokse placeres hos grundejer- og boligforeninger, ved offentlig trafik og hos den lokale tankstation mv., og skal dække alle dele af landet – fra land til by. Boksene får navnet Nærboks.

- Nærboks skal være danskernes nye pakkeboksnetværk. Nærboks er et helt nyt koncept, der - som navnet indikerer - gør det muligt at levere pakker helt tæt på danskernes bopæl. Vi bygger netværket på den nyeste teknologi, der gør det muligt at etablere en helt ny pakkeboksinfrastruktur, hvor antallet af bokse er langt større end man hidtil har set, siger Allan Kaczmarek, adm. direktør i SwipBox.

Nærboksen åbnes med en app på kundens mobiltelefon, der kommunikerer med boksen via Bluetooth. Det er SwipBox, der har udviklet boksene, som er batteridrevne, og kan let placeres, uden at der fx skal tænkes på strøm eller internetforbindelse.

Det nye netværk drives af selskabet Nordic Infrastructure, som SwipBox og PostNord ejer i fællesskab. Piloten i Kolding skal bl.a. teste og forbedre Nærboksens funktionalitet og brugervenlighed. Samtidig skal en evaluering af Nærboksens modtagelse hos pakkedistributører, afsenderkunder og modtagere mfl. klarlægge planen for den videre udrulning af projektet.

Nordic Infrastructure drives som et åbent pakkenetværk, hvilket betyder, at alle pakkedistributører kan levere pakker i en Nærboks. Under pilotprojektet kan man hente pakker fra PostNord og DHL.


Sidst opdateret: 2019-03-21 07.00