Spring til indhold Gå til hovednavigation Gå til sprogvælgeren
Fotoarkiv

Frimærker

Nye frimærker

Gengivelse af frimærkebilleder

Følgende retningslinjer skal følges for at undgå krænkelse af ophavsretten:

  • frimærkebilledet skal gengives i sin helhed
  • frimærkebilleder, som gengives i 100 pct., skal gengives med annullerings-ring
  • frimærkebilleder, som gengives uden annullerings-ring, skal være mindre end 75 pct. eller større end 150 pct. af frimærkets originalstørrelse
  • frimærkebilledet må ikke ændres, og det skal gengives korrekt i størrelsesforhold. Landenavn, værdibetegnelse og takning skal gengives
  • ved farvegengivelse skal de rigtige farver tilstræbes

Frimærkebilleder til tredjepart

Leveres de downloadede billedfiler til tredjepart, er det den, der har skaffet billedmaterialet, som har ansvar for, at slutbruger overholder retningslinjerne for gengivelse.

2020

Trold

Trold

Blomst

Blomst

Engel

Engel

PostNord udgiver 16. september 2020 fem frimærker med overskriften ”Skriv med omtanke”. Debatten på de sociale medier løber nogle gange af sporet og kommunikationen bærer præg af en grov tone. Med et naivt og humoristisk udtryk sætter udgivelsen fokus på vigtigheden af at kommunikere på en ordentlig måde – lige at stoppe op og tænke sig om en ekstra gang, inden man trykker "send". Frimærkerne er skabt af Ella Clausen, grafisk designer i PostNord.

Genforeningen

Genforeningen

PostNord udgiver 11. maj 2020 et miniark med to frimærker, der markerer 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark. Det ene viser mødet på Folkehjem 17. november 1918, få dage efter den officielle afslutning på 1. Verdenskrig, hvor rammerne for en kommende folkeafstemning i Slesvig blev vedtaget. På det andet ses Kong Christian X krydse den gamle Kongeågrænse på sin hvide hest under festlighederne for genforeningen 10.-11. juli 1920.

Postruter

Postruter

PostNord udgiver 11. maj 2020 et miniark med tre frimærker om gamle postruter. Temaet er valgt af PostEurop-landene, der alle kommer med udgivelser. Det danske bidrag fokuserer på Christian 4.s oprettelse af postvæsenet i 1624 og Danmarks første postrute mellem København og Altona/Hamburg. På miniarket ses et ridende postbud flankeret af ”skyline” af København i 1728 og Altona i 1742.

H.M. Dronningens 80-års fødselsdag

H.M. Dronningens 80-års fødselsdag

PostNord Danmark markerer 2. januar 2020 H.M. Dronningens 80-års fødselsdag ved at udgive et miniark med fem frimærker. Det store og nye portræt af regenten er fotograferet i år direkte til gengivelse på frimærke, mens billederne til de øvrige fire små frimærker er udvalgt i samarbejde med H.M. Dronningen og viser centrale begivenheder fra hendes liv.

1953: De tre prinsesser Margrethe, Benedikte og Anne-Marie fotograferet i Fredensborg Slotspark 5. juni med deres far Kong Frederik IX.

1967: Tronfølger Prinsesse Margrethe og Prins Henrik efter vielsen i Holmens Kirke.

1968: Tronfølger Prinsesse Margrethe med lille Prins Frederik ved hans dåb i Holmens Kirke.

1973: H.M. Dronningen fotograferet før det første udgående statsbesøg, som regenten foretog. Det var en rundrejse i de nordiske lande.

2019: Portræt af H.M. Dronning Margrethe II af Danmark i havestuen på Marselisborg Slot.

Hasselmus

Hasselmus

Lækat

Lækat

Pindsvin

Pindsvin

Rådyr

Rådyr

Sort egern

Sort egern

PostNord Danmark udgiver 2. januar 2020 fem frimærker med danske pattedyr. Der findes ca. 50 arter af pattedyr her til lands – på frimærkerne kan du se rådyr, pindsvin, sort egern, hasselmus og lækat. Udgivelsen er en del af en fælles nordisk tradition, hvor de otte nordiske landes postvirksomheder hvert andet år står bag frimærker med et fælles tema – denne gang nationale pattedyr.

Christiansfeld

Christiansfeld

Jelling

Jelling

Kronborg

Kronborg

Parforcejagtlandskabet

Parforcejagtlandskabet

Stevns Klint

Stevns Klint

PostNord Danmark udgiver 2. januar 2020 fem frimærker med billeder fra fem af de steder i landet, der er optaget på UNESCOs liste over verdensarv inden for kultur og natur. Det er Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, Kronborg, Stevns Klint, Jelling Monumenterne og Christiansfeld. Også Vadehavet og Roskilde Domkirke, der begge har været på frimærke, står på listen.

2019

Gaia, Bliða og Píla

Gaia, Bliða og Píla

Mille

Mille

Chivas

Chivas

PostNord udgiver 19. september 2019 fem frimærker med hunde. De er vinderne af konkurrencen #minhundpåfrimærke, der kørte i foråret 2019 i samarbejde med Dansk Kennel Klub. Vinderne er: Audi, en gul Labrador fra Haslev. Den er en dygtig schweisshund, som følger spor og finder påkørt vildt. Chivas, Golden Retriever fra Gørløse. Den er en dygtig servicehund, der hjælper mennesker med fysiske handicaps. Mille, Glathåret Foxterrier fra Ejdrup ved Nibe. En sød familiehund, der adopterede tre killinger. Píla, Gaia og Blida, Islandske fårehunde fra Hadsten. De er terapihunde for Trygfonden. Theo, Schæferhund fra Kibæk. Han er en dygtig tjenestehund hos politiet.

Frimærkekunst

Frimærkekunst

PostNord Danmark udgiver 19. september 2019 et miniark i serien Frimærkekunst. Det særlige er, at motiverne er skabt specielt til gengivelse på frimærker. De i alt seks frimærker har titlen ” Prøver at røre solen” og er skabt af kunstneren Morten Schelde. Det er hans egen hånd, der er portrætteret i forskellige positioner. Han siger selv: ” ånd: ”Jeg har ønsket at bruge et motiv, der er universelt og dog personligt. Hænder er et motiv, som alle kan relatere til. Vi har dem, og vi bruger dem hele tiden. Mens digitaliseringen gør sit indtog i samfundet, minder hænderne os om, at vi lever i en fysisk verden, hvor der stadig er brug for den personlige kontakt med andre mennesker.”

Hammeren Fyr

Hammeren Fyr

Hirtshals Fyr

Hirtshals Fyr

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr

Omø Fyr

Omø Fyr

Taksensand Fyr

Taksensand Fyr

PostNord udgiver 16. maj 2019 en frimærkeserie, der viser fem danske fyrtårne. Der findes over 100 fyrtårne langs de danske kyster. De har haft en vigtig rolle, som nu er overtaget af moderne navigationssystemer. Derfor er de fleste af dem permanent slukkede. Andre har fået nyt liv som gallerier og udsigtspunkter. De fem fyrtårne er Hammeren Fyr på Bornholm. Lyngvig Fyr ved Holmlands Klit, Hirtshals Fyr, Taksensand Fyr på Als og Omø Fyr. Alle frimærker er i værdien 10 kr.

Svane

Svane

PostNord udgiver 16. maj 2019 et frimærke med Danmarks nationalfugl, svanen. Det er det danske bidrag til de europæiske postvirksomheders udgivelse af et frimærke med samme tema, som kører hvert andet år. For 100 år siden var der kun 3-4 ynglende par på landsplan på grund af intensiv jagt. I 1926 blev svanen fredet, og siden er bestanden vokset kraftigt, så der i dag er flere tusinde ynglende par. Siden 1984 har den været vores nationalfugl. Frimærkemotivet er skabt af Carl Christian Tofte.

Flag og tårn

Flag og tårn

Flag og fritidshuse

Flag og fritidshuse

Flag og bold

Flag og bold

Flag og skib

Flag og skib

Flag og kage

Flag og kage

PostNord udgiver 2. januar 2019 fem frimærker, der markerer 800-års jubilæet for Dannebrog. Sagnet fortæller, at flaget faldt ned fra himlen 15. juni 1219 under et slag i Estland. Gennem århundrederne har det vajet over Danmark i krig og i fred, i sorg og i glæde, og har udviklet sig til at være et samlende symbol for landet. De fem frimærker viser, hvordan danskerne bruger deres flag - lige fra det officielle med flagning på f.eks. Christiansborg og Kongeskibet over sportsbegivenheder til det mere private i haver og til festlige sammenkomster. Motiverne er skabt af grafisk designer Ella Clausen, PostNord.

.