Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser.
Fotoarkiv

Frimærker

Nye frimærker

Gengivelse af frimærkebilleder

Følgende retningslinjer skal følges for at undgå krænkelse af ophavsretten:

  • frimærkebilledet skal gengives i sin helhed
  • frimærkebilleder, som gengives i 100 pct., skal gengives med annullerings-ring
  • frimærkebilleder, som gengives uden annullerings-ring, skal være mindre end 75 pct. eller større end 150 pct. af frimærkets originalstørrelse
  • frimærkebilledet må ikke ændres, og det skal gengives korrekt i størrelsesforhold. Landenavn, værdibetegnelse og takning skal gengives
  • ved farvegengivelse skal de rigtige farver tilstræbes

Frimærkebilleder til tredjepart

Leveres de downloadede billedfiler til tredjepart, er det den, der har skaffet billedmaterialet, som har ansvar for, at slutbruger overholder retningslinjerne for gengivelse.

 

2022

Markante kvinder

MK_Master_1_NielsineNielsen_1600x900px.jpg

Nielsine Nielsen

Download

MK_Master_2_AnneMarieCarlNielsen_1600x900px.jpg

Anne Marie Carl Nielsen

Download

MK_Master_3_KarenVolf_1600x900px.jpg

Karen Volf

Download

MK_Master_4_NinaBang_1600x900px.jpg

Nina Bang

Download

MK_Master_5_IngeLehmann_1600x900px.jpg

Inge Lehmann

Download

MK_Master_6_BodilBegtrup.jpg

Bodil Begtrup

Download

MK_Master_7_LisHartel.jpg

Lis Hartel

Download

MK_Master_8_IngerChristensen_1600x900px.jpg

Inger Christensen

Download

MK_Master_9_TineBryld_1600x900px.jpg

Tine Bryld

Download

MK_Master_10_NatasjaSaad_1600x900px.jpg

Natasja Saad

Download

PostNord udgiver den 19. maj 10 nye frimærker under overskriften ‘Markante kvinder’. I samarbejde med Dansk Kvindesamfund portrætteres 10 kvinder, der igennem tiden har haft en stor betydning for kvinders rettigheder og ligestilling. Vi kalder dem for markante kvinder. Fælles for kvinderne er, at de alle har haft stor passion og engagement i det, de har foretaget sig og at de ikke altid har opnået den anerkendelse og opmærksomhed i deres samtid, som de fortjente. Det vil vi i PostNord gerne gøre vores for at rette op på.

De underjordiske på Bornholm

PostNord Danmark udgiver 19. maj 2022 et miniark med overskriften ”De underjordiske på Bornholm”. Øen har en stærk tradition for sagn og fortællinger, der knytter sig til den overnaturlige verden. På miniarket, hvis motiver er skabt af papirklipper Ane Cecilie Mogensen med grafisk tilrettelæggelse af Ella Clausen fra PostNord, ses Havfruen, Ellestingeren og De underjordiske. Udgivelsen er det danske bidrag til årets EUROPA-udgivelse.

HM Dronningens 50-års regeringsjubilæum

PostNord Danmark udgiver 3. januar 2022 et miniark i forbindelse med Hendes Majestæt Dronning Margrethe II’s 50-års regeringsjubilæum. 14. januar 1972 døde Kong Frederik IX, og den da 31-årige tronfølger blev landets regent. Tronskiftet blev bekendtgjort dagen efter fra balkonen på Christiansborg Slotsplads, hvor daværende statsminister Jens Otto Krag efter dansk statsskik udråbte landets nye statsoverhoved med et nifoldigt leve. Et 50-års regeringsjubilæum er uhyre sjældent. Herhjemme er det gennem mere end 1.000 år kun overgået af Christian IV, der nåede at være konge af Norge og Danmark i over 59 år.

Ordsprog

Thumbnail_TN_BraendtBarn_1600x900px.jpg

Brændt barn

Download

Thumbnail_DenDerKommerFoerst_1600x900px.jpg

Den der kommer først

Download

Thumbnail_HverFugl_1600x900px.jpg

Hver fugl

Download

Thumbnail_MangeBaekke_1600x900px.jpg

Mange bække

Download

Thumbnail_NaarKattenErUde_1600x900px.jpg

Når katten er ude

Download

PostNord Danmark udgiver 3. januar 2022 fem frimærker med ordsprog. Over hele verden indeholder sproget et utal af faste vendinger, der ofte i billeder udtrykker en form for almen visdom om tilværelsen. Mange ordsprog har en lang historie bag sig og er gået videre fra generation til generation. Fordi ordsprogene er korte og som regel har en vis rytme, er de forholdsvis nemme at huske. Nogle gange behøver man kun sige de første par ord, og så ved modparten godt, hvad der bliver hentydet til.

Astro

Thumbnail_TN_Astrometri_1600x900px.jpg

Astronomi

Download

Thumbnail_TN_Astronaut_1600x900px.jpg

Astronaut

Download

Thumbnails_LysetsToeven_1600x900px.jpg

Lysets Tøven

Download

Thumbnail_Mars2020Missionen_1600x900px.jpg

Mars 2020 Missionen

Download

Thumbnail_StellaNova_1600x900px.jpg

Astronomi

Download

PostNord Danmark udgiver 3. januar 2022 fem frimærker i forbindelse med FNs udnævnelse af 2022 til videnskabsår under titlen ”International Year of Basic Sciences for Development”. Det sker for at øge fokus på naturvidenskabens betydning blandt den brede befolkning. Herhjemme står Niels Bohr Instituttet under Københavns Universitet som initiativtager til Videnskabsår22. Og Danmark har meget at bidrage med - eksempelvis store bedrifter indenfor astronomi og rummet helt fra Tycho Brahes tid frem til Mars 2020-Missionen.

2021

Hverdagens helte

Omsorgsklovnen Luni Smil

Download

Mikkel Madsen

Download

Villy Rønn

Download

Nancy Maati

Download

Leif Framke

Download

PostNord udgiver 16. september 2021 fem særlige frimærker med overskriften ”Hverdagens Helte”. I foråret 2021 inviterede PostNord og Falck danskerne til at nominere helte fra hverdagen, der i form af overskud, hjælpsomhed og vilje gør en forskel i andre menneskers liv. Der kom næsten 1.000 forslag og blandt dem blev fem udvalgt til gengivelse på frimærker. Det er:

Villy Rønn fra Nordjylland, der har skabt værestedet Solstrålen Thy.

Omsorgsklovnen Luni Smil fra Midtjylland, der har fokus på smilet i hverdagen.

11-årige Mikkel Madsen fra Syddanmark, der organiserede indsamling af flasker og dåser i forbindelse med Danmarks Indsamlingen 2021 til Coronaramte børn. Det blev til præcist 128.631 kr.

Nancy Maati fra Sjælland, der har en veludviklet fornemmelse for at træde til, når andre har brug for hjælp. Hun har bl.a. i en årrække arrangeret juleaften for folk fra Holbæk og omegn, der ellers skulle sidde alene.
Leif Framke fra Region Hovedstaden, der i 2019 reddede en lille pige fra at drukne, da fralandsvind sendte hende til havs på ryggen af et badedyr.

Frimærkerne kommer i handlen 16. september, men motiverne er offentliggjort 29. maj.

Czeslaw Slania

PostNord Danmark udgiver 12. august 2021 et frimærke med Czeslaw Slania, der i år ville være fyldt 100 år. Den polskfødte gravør var en var en sand mester i disciplinen stålstik. I perioden 1962-1996 stod han bag ikke færre end 320 danske udgivelser – heraf 243 unikke gravurer for Danmark. Martin Mörck, der i dag er en af verdens fremmeste frimærkegravører, har her tegnet Czeslaw Slania, som han selv husker ham, siddende ved sit arbejdsbord med en af sine gravurer.  Miniarket er en fællesudgivelse med Grønland og Færøerne.

Olsen Banden i Jylland

Download

PostNord udgiver 20. maj 2021 et miniark med scener fra filmen ”Olsen-Banden i Jylland”. Det er 50 år siden, at den første gang blev vist i biograferne i efteråret 1971. Det er den tredje i rækken af i alt 14 film om Egon, Benny og Keld. I denne filmklassiker jagter de tre en gammel skat, som tyskerne angiveligt har gemt i en af bunkerne ved Vesterhavet.

Truede dyrearter

Esianblåfugl

Download

Sortplettet Bredpande

Download

Rødlig Perlemor

Download

Svalehale

Download

Violetrandet Ildfugl

Download

PostNord udgiver 20. maj 2021 fem frimærker med sommerfugle. Der er tale om det danske bidrag til årets Europaudgivelse ”Truede dyrearter”. Der findes op imod 100 arter af dagsommerfugle i Danmark, men mange af dem risikerer at forsvinde fra den danske natur. Det er især manglen på blomsterrige levesteder og flere tørre somre i træk, der har medført, at de farvestrålende insekter er hastigt på retur. På frimærkerne ses de fem truede sommerfuglearter Ensianblåfugl, Sortplettet Bredpande, Rødlig Perlemorsommerfugl, Svalehale og Violetrandet Ildfugl.

Chokolade

Download

Citrus

Download

Hindbær

Download

Lagkage

Download

Marengs

Download

PostNord Danmark udgiver 4. januar 2021 fem frimærker med kager. Det er citruskage med vanilje, marengskager med abrikos og lakrids, sommerlagkage med rabarber og jordbær, chokoladekage med lime og hindbærtærte med pistacie. De fem søde spiser er skabt af Anne Mette Voss Fridthjof, der vandt Den store Bagedyst i 2013. Det populære underholdningsprogram har sat endnu mere gang i danskernes bagelyst, som har været velkendt i århundrede. Opskrifterne findes på postnord.dk/filateli.

Ånd 

Download

Klangfigur

Download

Odin

Download

Sylfide

Download

Thorvaldsen

Download

PostNord Danmark udgiver 4. januar 2021 fem frimærker om guldalderen, der i den første halvdel af 18-tallet var en blomstrings- og storhedstid indenfor videnskab, litteratur, billedkunst, musik, ballet og arkitektur. Frimærkerne viser en scene fra Bournonvilles ballet Sylfiden, damplokomotivet Odin som billedet på den industrielle revolution, en statue af Adam Oehlenschläger fra Søndermarken i København under titlen ”Ånden i naturen”, H.C. Ørsteds klangfigurer som et billede på naturvidenskaben og endelig Thorvaldsens Museum, der hylder billedkunsten.

2020

Kat

Download

Trold

Download

Lyn

Download

Blomst

Download

Engel

Download

PostNord udgiver 16. september 2020 fem frimærker med overskriften ”Skriv med omtanke”. Debatten på de sociale medier løber nogle gange af sporet og kommunikationen bærer præg af en grov tone. Med et naivt og humoristisk udtryk sætter udgivelsen fokus på vigtigheden af at kommunikere på en ordentlig måde – lige at stoppe op og tænke sig om en ekstra gang, inden man trykker "send". Frimærkerne er skabt af Ella Clausen, grafisk designer i PostNord.

Genforeningen

Download

PostNord udgiver 11. maj 2020 et miniark med to frimærker, der markerer 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark. Det ene viser mødet på Folkehjem 17. november 1918, få dage efter den officielle afslutning på 1. Verdenskrig, hvor rammerne for en kommende folkeafstemning i Slesvig blev vedtaget. På det andet ses Kong Christian X krydse den gamle Kongeågrænse på sin hvide hest under festlighederne for genforeningen 10.-11. juli 1920.PostNord udgiver 11. maj 2020 et miniark med to frimærker, der markerer 100-året for Sønderjyllands genforening med Danmark. Det ene viser mødet på Folkehjem 17. november 1918, få dage efter den officielle afslutning på 1. Verdenskrig, hvor rammerne for en kommende folkeafstemning i Slesvig blev vedtaget. På det andet ses Kong Christian X krydse den gamle Kongeågrænse på sin hvide hest under festlighederne for genforeningen 10.-11. juli 1920.

Postruter

Postruter

Download

PostNord udgiver 11. maj 2020 et miniark med tre frimærker om gamle postruter. Temaet er valgt af PostEurop-landene, der alle kommer med udgivelser. Det danske bidrag fokuserer på Christian 4.s oprettelse af postvæsenet i 1624 og Danmarks første postrute mellem København og Altona/Hamburg. På miniarket ses et ridende postbud flankeret af ”skyline” af København i 1728 og Altona i 1742.

H.M. Dronningens 80-års fødselsdag

H.M. Dronningens 80-års fødselsdag

Download

PostNord Danmark markerer 2. januar 2020 H.M. Dronningens 80-års fødselsdag ved at udgive et miniark med fem frimærker. Det store og nye portræt af regenten er fotograferet i år direkte til gengivelse på frimærke, mens billederne til de øvrige fire små frimærker er udvalgt i samarbejde med H.M. Dronningen og viser centrale begivenheder fra hendes liv.

1953: De tre prinsesser Margrethe, Benedikte og Anne-Marie fotograferet i Fredensborg Slotspark 5. juni med deres far Kong Frederik IX.

1967: Tronfølger Prinsesse Margrethe og Prins Henrik efter vielsen i Holmens Kirke.

1968: Tronfølger Prinsesse Margrethe med lille Prins Frederik ved hans dåb i Holmens Kirke.

1973: H.M. Dronningen fotograferet før det første udgående statsbesøg, som regenten foretog. Det var en rundrejse i de nordiske lande.

2019: Portræt af H.M. Dronning Margrethe II af Danmark i havestuen på Marselisborg Slot.

Hasselmus

Hasselmus

Download

Lækat

Lækat

Download

Pindsvin

Pindsvin

Download

Rådyr

Rådyr

Download

Sort egern

Sort egern

Download

PostNord Danmark udgiver 2. januar 2020 fem frimærker med danske pattedyr. Der findes ca. 50 arter af pattedyr her til lands – på frimærkerne kan du se rådyr, pindsvin, sort egern, hasselmus og lækat. Udgivelsen er en del af en fælles nordisk tradition, hvor de otte nordiske landes postvirksomheder hvert andet år står bag frimærker med et fælles tema – denne gang nationale pattedyr.

Christiansfeld

Christiansfeld

Download

Jelling

Jelling

Download

Kronborg

Kronborg

Download

Parforcejagtlandskabet

Parforcejagtlandskabet

Download

Stevns Klint

Stevns Klint

Download

PostNord Danmark udgiver 2. januar 2020 fem frimærker med billeder fra fem af de steder i landet, der er optaget på UNESCOs liste over verdensarv inden for kultur og natur. Det er Parforcejagtlandskabet i Nordsjælland, Kronborg, Stevns Klint, Jelling Monumenterne og Christiansfeld. Også Vadehavet og Roskilde Domkirke, der begge har været på frimærke, står på listen.

2019

Gaia, Bliða og Píla

Gaia, Bliða og Píla

Download

Audi

Audi

Download

Mille

Mille

Download

Theo

Theo

Download

Chivas

Chivas

Download

PostNord udgiver 19. september 2019 fem frimærker med hunde. De er vinderne af konkurrencen #minhundpåfrimærke, der kørte i foråret 2019 i samarbejde med Dansk Kennel Klub. Vinderne er: Audi, en gul Labrador fra Haslev. Den er en dygtig schweisshund, som følger spor og finder påkørt vildt. Chivas, Golden Retriever fra Gørløse. Den er en dygtig servicehund, der hjælper mennesker med fysiske handicaps. Mille, Glathåret Foxterrier fra Ejdrup ved Nibe. En sød familiehund, der adopterede tre killinger. Píla, Gaia og Blida, Islandske fårehunde fra Hadsten. De er terapihunde for Trygfonden. Theo, Schæferhund fra Kibæk. Han er en dygtig tjenestehund hos politiet.

 
Frimærkekunst

Frimærkekunst

Download

PostNord Danmark udgiver 19. september 2019 et miniark i serien Frimærkekunst. Det særlige er, at motiverne er skabt specielt til gengivelse på frimærker. De i alt seks frimærker har titlen ” Prøver at røre solen” og er skabt af kunstneren Morten Schelde. Det er hans egen hånd, der er portrætteret i forskellige positioner. Han siger selv: ” ånd: ”Jeg har ønsket at bruge et motiv, der er universelt og dog personligt. Hænder er et motiv, som alle kan relatere til. Vi har dem, og vi bruger dem hele tiden. Mens digitaliseringen gør sit indtog i samfundet, minder hænderne os om, at vi lever i en fysisk verden, hvor der stadig er brug for den personlige kontakt med andre mennesker.”

Hammeren Fyr

Hammeren Fyr

Download

Hirtshals Fyr

Hirtshals Fyr

Download

Lyngvig Fyr

Lyngvig Fyr

Download

Omø Fyr

Omø Fyr

Download

Taksensand Fyr

Taksensand Fyr

Download

PostNord udgiver 16. maj 2019 en frimærkeserie, der viser fem danske fyrtårne. Der findes over 100 fyrtårne langs de danske kyster. De har haft en vigtig rolle, som nu er overtaget af moderne navigationssystemer. Derfor er de fleste af dem permanent slukkede. Andre har fået nyt liv som gallerier og udsigtspunkter. De fem fyrtårne er Hammeren Fyr på Bornholm. Lyngvig Fyr ved Holmlands Klit, Hirtshals Fyr, Taksensand Fyr på Als og Omø Fyr. Alle frimærker er i værdien 10 kr.

Svane

Svane

Download

PostNord udgiver 16. maj 2019 et frimærke med Danmarks nationalfugl, svanen. Det er det danske bidrag til de europæiske postvirksomheders udgivelse af et frimærke med samme tema, som kører hvert andet år. For 100 år siden var der kun 3-4 ynglende par på landsplan på grund af intensiv jagt. I 1926 blev svanen fredet, og siden er bestanden vokset kraftigt, så der i dag er flere tusinde ynglende par. Siden 1984 har den været vores nationalfugl. Frimærkemotivet er skabt af Carl Christian Tofte.

flag-1-stor.jpg

Flag og tårn

Download

flag-2-stor.jpg

Flag og fritidshuse

Download

flag-4-stor.jpg

Flag og bold

Download

flag-3-stor.jpg

Flag og skib

Download

flag-5-stor.jpg

Flag og kage

Download

PostNord udgiver 2. januar 2019 fem frimærker, der markerer 800-års jubilæet for Dannebrog. Sagnet fortæller, at flaget faldt ned fra himlen 15. juni 1219 under et slag i Estland. Gennem århundrederne har det vajet over Danmark i krig og i fred, i sorg og i glæde, og har udviklet sig til at være et samlende symbol for landet. De fem frimærker viser, hvordan danskerne bruger deres flag - lige fra det officielle med flagning på f.eks. Christiansborg og Kongeskibet over sportsbegivenheder til det mere private i haver og til festlige sammenkomster. Motiverne er skabt af grafisk designer Ella Clausen, PostNord.

.