Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser.

Grøn omtanke

En grønnere forsyningskæde kræver, at vi hjælpes ad i alle led, og at der er efterspørgsel på grønne løsninger. Vi arbejder konstant på at mindske vores miljøbelastning, og som kunde kan man være med til at sikre en grønnere fremtid ved fx at bruge genanvendelig emballage eller købe de CO2-kompenserede Pakker med omtanke.

PostNord tester en ny grøn løsning på udleveringssteder i Aarhus

Fra ultimo maj 2022 tester vi muligheden for at give vores kunder et grønnere valg, når de har valgt at hente deres pakke på et posthus eller i en pakkeboks.

De tre medvirkende udleveringssteder, der alle ligger i Aarhus Midtby, opfylder fire klimavenlige kriterier for at være ’grønne’ udleveringssteder:

  • Pakken leveres fossiltfrit fra PostNords distributionscenter - fx med el eller HVO Biodiesel.
  • Kunden kan aflevere pap fra sin afhentede pakke til genanvendelse.
  • Der er let adgang for cyklister og gående.
  • Udleveringsstedet ligger tæt på offentlig transport og/eller giver mulighed for at handle dagligvarer ved samme lejlighed.

Testen er et nyt tiltag under PostNords koncept ’Pakker med omtanke’, og den giver i første omgang de aarhusianske kunder mulighed for at vælge en mere klimavenlig levering i check out, når de bestiller varer på nettet. Samtidig får de enkelte butikker mulighed for at profilere sig selv som særligt klimavenlige udleveringssteder.

Se hvilke udleveringssteder, der indgår, og læs mere her  

Pakker med omtanke er CO₂-kompenserede pakker

’Pakker med omtanke’ er et klimabidrag, din virksomhed kan vælge, når I sender pakker med PostNord. Bidraget kompenserer for den mængde CO₂, som en pakke i gennemsnit udleder, når pakker sendes med PostNord i Danmark og Norden.

Som noget nyt vil ’Pakker med omtanke’ være inkluderet i pakkeprisen på alle nationale B2C pakker samt C2X pakker pr. 1. januar 2023.

Alle klimabidrag til ’Pakker med omtanke’ går ubeskåret til at genoprette en tidligere højmose i Nordjylland, som Den Danske Naturfond (DDNF) står for. Ved at hæve mosens vandstand til dens naturlige niveau, mindskes udledningen af drivhusgasser, der i stedet bindes i jorden, og områdets vilde dyr og planter får flere levesteder.

Genopretningen af mosen stod færdig medio 2022, og der vil nu blive udledt ca. 1900 tons CO₂ mindre om året.

Læs mere om Pakker med omtanke og projektet

Læs, hvorfor Lomax, som én af de største bidragsydere til vores samarbejde med Den Danske Naturfond, har valgt at klimakompensere deres pakker

PostNord og BESTSELLER CO₂-kompenserer danske kunders onlinehandel

’Pakker med omtanke’ er et klimabidrag virksomheder kan vælge, når de sender pakker med PostNord. Med klimabidraget kompenseres der for den mængde CO₂, der i gennemsnit udledes, når en pakke sendes med PostNord i Norden. Det er dermed et vigtigt bidrag til, at vi får en grønnere forsyningskæde og derfor er vi stolte af et tæt partnerskab med Danmarks største modekoncern, BESTSELLER.

Ved at få fragtet pakken med PostNord gennem BESTSELLERs webshops, garanterer PostNord en CO₂-kompensation for pakkens rejse fra den forlader netbutikken, til den lander hos kunden. En service der ikke koster ekstra for modtageren, men betales af BESTSELLER.

Alle bidrag gennem PostNords ’Pakker med omtanke’ går ubeskåret til et unikt naturprojekt i Nordjylland, hvor 220 hektar af den ellers forsvundne højmose Hals Mose gendannes. Det er et arbejde, der faciliteres af Den Danske Naturfond og aftalen mellem PostNord og Den Danske Naturfond er den første af sin slags i Danmark.

Læs pressemeddelelsen her: PostNord og BESTSELLER CO₂-kompenserer danske kunders onlinehandel

Læs mere om hvordan man som virksomhed kan sende CO₂-kompenserede pakker gennem PostNord

Læs mere om PostNords indsats for en bæredygtig fremtid