Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser.

Grøn omtanke

En grønnere forsyningskæde kræver, at vi hjælpes ad i alle led, og at der er efterspørgsel på grønne løsninger. Vi arbejder konstant på at mindske vores miljøbelastning, og som kunde kan man være med til at sikre en grønnere fremtid ved fx at bruge genanvendelig emballage eller købe de CO2-kompenserede Pakker med omtanke.

PostNord tester en ny grøn løsning på udleveringssteder i Aarhus

I løbet af foråret tester vi muligheden for at give vores kunder et grønnere valg, når de har valgt at hente deres pakke på et posthus eller i en pakkeboks.

De fire medvirkende udleveringssteder, der alle ligger i Aarhus Midtby, opfylder fire klimavenlige kriterier for at være ’grønne’ udleveringssteder:

  • Pakken leveres fossiltfrit fra PostNords distributionscenter - fx med el eller HVO Biodiesel.
  • Kunden kan aflevere pap fra sin afhentede pakke til genanvendelse.
  • Der er let adgang for cyklister og gående.
  • Udleveringsstedet ligger tæt på offentlig transport og/eller giver mulighed for at handle dagligvarer ved samme lejlighed.

Testen er et nyt tiltag under PostNords koncept ’Pakker med omtanke’, og den giver i første omgang de aarhusianske kunder mulighed for at vælge en mere klimavenlig levering i check out, når de bestiller varer på nettet. Samtidig får de enkelte butikker mulighed for at profilere sig selv som særligt klimavenlige udleveringssteder.

Pakker med omtanke er klimakompenserede pakker

’Pakker med omtanke’ er et klimabidrag, din virksomhed kan vælge, når I sender pakker med PostNord. Bidraget kompenserer for den mængde CO₂, som en pakke i gennemsnit udleder, når pakker sendes med PostNord i Norden. PostNord yder et tilsvarende bidrag.

Alle klimabidrag til ’Pakker med omtanke’ går ubeskåret til at genoprette en tidligere højmose i Nordjylland, som Den Danske Naturfond (DDNF) står for. Ved at hæve mosens vandstand til dens naturlige niveau, mindskes udledningen af drivhusgasser, der i stedet bindes i jorden, og områdets vilde dyr og planter får flere levesteder.

Når genopretningen er på plads primo 2022, vil der blive udledt ca. 1.750 tons CO2 mindre om året.

Når I, som virksomhed, sender ’Pakker med omtanke’, kan I sætte et logo på jeres pakker for at vise jeres kunder, at der er tale om en CO₂-kompenseret pakke, og at de handler klimabevidst.

Læs mere om Pakker med omtanke og projektet

Læs, hvorfor Lomax, som én af de største bidragsydere til vores samarbejde med Den Danske Naturfond, har valgt at klimakompensere deres pakker

Læs mere om PostNords indsats for en bæredygtig fremtid

.