Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser.
Forsendelser til udlandet

Udførelsesangivelse

Hvad er en udførselsangivelse?

En udførselsangivelse skal laves i Danmark enten via SKAT's e-eksportsystem, eller ved at vi udarbejder den. En kopi af udførselsangivelsen skal følge den enkelte pakke, palle eller BulkSplit sending.

Udførselsangivelse skal laves, hvis fakturaværdien til lande udenfor EU overstiger 7.500 kr.

Udførselsangivelse anvendes f.eks. til kontrol af varer ved afgangstoldstedet og af Danmarks Statistik til at registrere, hvilke varer der eksporteres og hvor meget.

Du kan finde vejledning fra SKAT på www.skat.dk.

Hvis du selv registrerer udførselsangivelser i e-export

Udførselsangivelsen sendes elektronisk til eksportsystemet, og når udførslen har fået et referencenummer i systemet, skal der printes et eksemplar af udførselsangivelsen, som skal følge pakken eller pallen/BulkSplit sendingen ud af landet. Du skal også sende udførselsangivelsen til eksport@postnord.com til brug ved toldbehandlingen.

Du kan læse mere om eksport på SKAT's hjemmeside eller hos Eksportrådet.

Vejledning til e-eksport

I e-eksport systemet skal du huske at taste forventet ekspeditionstid. Forventet ekspeditionstidspunkt skal udfyldes med det tidspunkt, hvor vi afhenter pakken hos kunden.

  • Rubrik a.1 udfyldes med afsenderens lokale toldstedkode
  • I rubrik 25 og 26, transportmåde, skal der tastes kode 5 for pakker/sendinger, som sendes med os
  • I rubrik 29 udgangstoldsted, skal der stå DK000010
  • I rubrik 33.1 og 44.5 skal pakkens stregkodenummer eller stregkoden for Waybill fremgå, hvis der er tale om en palle eller en BulkSplit sending. Det er vigtigt, at stregkoden tastes som et samlet nummer, og med store bogstaver som på vores label, fx CC123456789DK eller CO 12345678DK.

Udfylde udførselsangivelsen for dig?

Hvis du ikke selv ønsker at udfylde udførselsangivelsen eller PostNord ikke modtager en kopi af den, da laver PostNord udførselsangivelsen for dig mod betaling.

Generel information omkring eksportproceduren i SKAT

Eksportproceduren er baseret på, at alle registreringer (udførselsregistrering) gennemløber en risikoanalyse i eksportsystemet. På baggrund af analysen udpeger SKAT, hvilke sendinger, der fysisk skal kontrolleres, inden de må forlade landet.

Hvis en pakke /sending bliver udtaget til kontrol af SKAT, kan det ses på Track & Trace på www.postdanmark.dk . Der må påregnes en dag yderligere transporttid, hvis en eksportsending skal til toldkontrol.

For visse typer af varer skal der vedlægges en særskilt udførselsangivelse. Som eksportør har du altid ansvaret for at finde ud af hvilke regler som gælder. Nærmere informationer får du hos Eksportrådet.