Spring til indhold Gå til hovednavigation Gå til sprogvælgeren
Chris og Julemærkebørnene

Chris og Julemærkebørnene

Som ambassadør for Velgørenhedsløbet under PostNord Danmark Rundt udfylder Chris Anker Sørensen en vigtig rolle blandt børn, der har det svært.

Igen i år køres Velgørenhedsløbet under PostNord Danmark Rundt til fordel for det store arbejde, som Julemærkefonden udfører for udsatte børn. Med i løbet er tre Julemærkehjemsbørn, som Chris Anker Sørensen er kommet særlig tæt på.

-Det er meget givende at gøre noget for andre mennesker. Og jeg synes, Julemærkefonden gør et smukt arbejde for de her børn, så det vil jeg meget gerne støtte. Alt skal være så perfekt i den her verden. Men grundlæggende handler det jo ikke om at have den største Audi eller klare sig bedst i skolen.

Chris Anker Sørensen mener, at cykelsporten og Julemærkehjemmene hviler på samme værdier.

-Kammeratskabet er utrolig vigtigt. Selv om vi er konkurrenter og kæmper mod hinanden, så er vi også venner. Og det tror jeg egentlig er ganske unikt i international topsport. Jeg ved godt, at børn kan være hårde over for hinanden, og her tror jeg virkelig på, at cykelsporten kan være en stor hjælp til, at mange af dem får det bedre.

Cykelsport handler i høj grad om at kæmpe og tro på sig selv, men samtidig også være en del af et fællesskab, hvor man tager ansvar for hinanden.

Faktaboks

Chris Anker Sørensen, født 5. september 1984. Har kørt cykelløb siden 1999 og fik i 2005 sin første kontrakt med Designa Køkken. Fra 2007 og en årrække frem kørte han på skiftende hold for Bjarne Riis – senest Team Tinkoff-Saxo. Blev i 2015 dansk mester i linjeløb. Efter to sæsoner hos danske Riwal CeramicSpeed Cycling stopper han til efteråret karrieren.

.