Spring navigation over og søg
Begrænset support til Internet Explorer. Du kan opleve problemer med flere af funktionerne, da Internet Explorer er forældet. For en bedre oplevelse og fuld funktionalitet, anbefaler vi, at du skifter over til Chrome, Edge, Firefox eller en lignende browser. Öppna i Microsoft Edge

Julemærkefonden

2023-10-06 09.37

Historie

I 1903 fik postekspedient Einar Holbøll en god idé, nemlig at sætte ekstra juleporto, som kunne gå til et godtgørende formål.

Året efter kom det første julemærke, og der blev oprettet en komite - senere Julemærkefonden - til at varetage indsamlingen og uddelingen.

I 1912 blev de to første Julemærkehjem indviet.

Formålet

Formålet med vores engagement i Julemærkefonden er at skabe en positiv relation til PostNord Danmark og gøre julehilsner ekstra værdifulde, når de også støtter en god sag. Det direkte link mellem julemærket og frimærket gør det oplagt for os at deltage aktivt i at støtte Julemærkefonden og driften af de fire julemærkehjem.

Julemærket

Hver år designes der et nyt julemærke, som sælges på posthuse, postbutikker, postdanmark.dk samt via Julemærkefonden på julemaerke.dk. Indtægterne fra årets julemærke bidrager til vedligeholdelse og drift af julemærkehjemmene, som er fondens væsentligste aktivitet.

Julemærkemarchen

Siden 1977 er der afviklet Julemærkemarcher, hvis formål også er at samle penge ind og støtte julemærkehjemmene. Julemærkemarchen finder altid sted den 1. søndag i december og man kan vælge at gå enten 5 km eller 10 km. Deltagerne i Julemærkemarchen betaler et beløb afhængig af den valgte rute. Hvert år deltager mellem 17.000 og 20.000 i marcherne.

Mere information

Læs mere om julemærkefonden på www.julemaerket.dk
Læs mere om julemærkemarchen på www.julemaerkemarchen.dk