Få din hverdagshelt på frimærke

Fase2_Postnord_Hverdagens_Helte_Forside.jpg

Helte optræder ikke kun på film, men findes i vores omgangskreds, nabolag eller på vores arbejde. De er udstyret med superkræfter i form af overskud, hjælpsomhed og en vilje til at gøre en forskel i andre menneskers liv.

Hver dag oplever Falck danskernes heltegerninger over hele landet. De ansatte ser dedikationen og uselviskheden hos mennesker, der smider alt, hvad de har i hænderne for at hjælpe andre. PostNord har en unik mulighed for at hædre netop disse helt almindelige mennesker, og at få sit portræt på et frimærke er en stor ære - man bliver repræsentant for sit land på en helt særlig måde.

For første gang nogensinde får fem nulevende, ikke-royale personer plads på et frimærke. PostNord har sammen med Falck reserveret pladsen på fire millioner nye frimærker til én af hverdagens helte fra hver region i Danmark.

Danskerne har indstillet mere end 900 hverdagshelte; over 12.000 danskere har stemt på et udvalg af 25 kandidater - og en jury har fundet de endelige vindere - én helt fra hver region i Danmark.

Se heltene her


De udvalgte hverdagshelte bliver tegnet af Thomas Thorhauge fra Politiken, og tegningerne bliver udgivet som frimærker den 16. september 2021 i et oplag på fire millioner.

 

 

Det sker der nu

  • Hverdagsheltene bliver tegnet af Thomas Thorhauge fra Politiken, og tegningerne bliver udgivet som frimærker den 16. september 2021 i et oplag på fire millioner
  • Vinderne bliver fejret på Falck Museet på Egeskov Slot den 29. maj

 

De fem hverdagshelte er fundet

Med over 900 helte nomineringer, og cirka 12.000 afgivne stemmer, har en ekstern jury kåret de endelige vindere bland de 10 kandidater, der fik flest stemmer.

Læs mere om juryen her 

 

Betingelser for at deltage

Læs her, hvad  betingelserne for at deltage i konkurrencen har været.

Mød tegneren Thomas Thorhauge

De fem vindere bliver portrætteret af en af Danmarks ypperste tegnere, nemlig Thomas Thorhauge (f. 1973). Thomas Thorhauge er medstifter af Dansk Tegneserieråd, freelancer og prisbelønnet tegneserietegner. Thomas har en BA i Film- og medievidenskab fra Københavns Universitet, men hans store interesse for tegneserier og talentet for at tegne vandt dog over studierne, og han arbejder nu fuld tid som illustrator. I 2000 debuterede han med sin første graphic novel ”Det der går forud”, og siden er flere udgivelser kommet til.

Thomas Thorhauge er fast tilknyttet Politiken, hvor han bl.a. udnytter sin store viden om film til at lave tegneseriejournalistik – en metode, hvor han visuelt formidler om et emne, som oftest indenfor genren film og tv, men han excellerer også i den mere karikerende genre.

 

Se eksempler på portrætter:

 

Besøg Thomas Thorhauges Instagram-profil, hvor du kan se flere af hans værker

 

Foto: Simon Klein-Knudsen