Få din hverdagshelt på frimærke

02_02_Postnord_Hverdagens_Helte3840x2140px_logo.jpg

For første gang nogensinde får fem nulevende, ikke-royale personer plads på et frimærke, og du kan være med til at bestemme, hvem der fortjener den sjældne hæder. PostNord har sammen med Falck reserveret pladsen på fire millioner nye frimærker til én af hverdagens helte fra hver region i Danmark.

Helte optræder ikke kun på film, men findes i vores omgangskreds, nabolag eller på vores arbejde. De er hverken udstyret med røntgensyn eller flyveevner, men med superkræfter i form af overskud, hjælpsomhed og en vilje til at gøre en forskel i andre menneskers liv.

Hver dag oplever Falck danskernes heltegerninger over hele landet. De ansatte ser dedikationen og uselviskheden hos mennesker, der smider alt, hvad de har i hænderne for at hjælpe andre. PostNord har en unik mulighed for at hædre netop disse helt almindelige mennesker, og at få sit portræt på et frimærke er en stor ære - man bliver repræsentant for sit land på en helt særlig måde.

Kender du en hverdagshelt, der fortjener at komme på frimærke, nominerer du nemt vedkommende ved at fortælle os, hvorfor netop din kandidat er en hverdagshelt.

Nominér din hverdagshelt

Sådan foregår det

 • Du kan nominere en hverdagshelt indtil den 19. marts 2021 kl. 12
 • En komité fra PostNord og Falck udvælger de fem bedste kandidater fra hver region
 • Der åbnes for afstemningen blandt de regionale kandidater fra den 23. marts kl. 12. Afstemningen lukker den 4. april kl. 12
 • En jury kårer de endelige vindere blandt kandidaterne med flest stemmer
 • Vinderne offentliggøres den 14. april og bliver fejret på Falck Museet på Egeskov Slot den 29. maj
 • De fem vindere tegnes af Thomas Thorhauge, bl.a. kendt som tegner hos Politiken
 • Frimærkerne udgives den 16. september 2021

 

Mød juryen

En jury kårer de endelige vindere blandt de kandidater, der har fået flest stemmer.

Juryen består af:

 • Anne Glad – livstilsekspert, foredragsholder, forfatter og medlem af PostNords Frimærkeråd
 • Nadia Nadim – landsholdsspiller, professionel fodboldspiller i Paris Saint-Germain F.C. samt medicinstuderende ved Aarhus Universitet
 • Mads Steffensen – journalist, podcaster, foredragsholder og tv-vært
 • Jakob Riis – administrerende direktør i Falck
 • Peter Kjær Jensen – administrerende direktør i PostNord Danmark

Du kan læse mere om jurymedlemmerne her

 

Betingelser for at deltage

Når man nominerer en person til hverdagshelt, accepterer man samtidig betingelserne for at deltage.

Mød tegneren Thomas Thorhauge

De fem vindere bliver portrætteret af en af Danmarks ypperste tegnere, nemlig Thomas Thorhauge (f. 1973). Thomas Thorhauge er medstifter af Dansk Tegneserieråd, freelancer og prisbelønnet tegneserietegner. Thomas har en BA i Film- og medievidenskab fra Københavns Universitet, men hans store interesse for tegneserier og talentet for at tegne vandt dog over studierne, og han arbejder nu fuld tid som illustrator. I 2000 debuterede han med sin første graphic novel ”Det der går forud”, og siden er flere udgivelser kommet til.

Thomas Thorhauge er fast tilknyttet Politiken, hvor han bl.a. udnytter sin store viden om film til at lave tegneseriejournalistik – en metode, hvor han visuelt formidler om et emne, som oftest indenfor genren film og tv, men han excellerer også i den mere karikerende genre.

 

Se eksempler på portrætter:

 

Besøg Thomas Thorhauges Instagram-profil, hvor du kan se flere af hans værker

 

Foto: Simon Klein-Knudsen