Hverdagens helte på frimærker

For første gang nogensinde har fem nulevende, ikke-royale personer fået plads på et frimærke.

Frimærkerne med de fem hverdagshelte er blevet tegnet af den prisvindendetegner, Thomas Thorhauge fra Politiken.

Køb frimærkerne her

 

Fra 1.000 nomineringer til bare fem udvalgte hverdagshelte

Helte optræder ikke kun på film, men findes i vores omgangskreds, nabolageller på vores arbejde. De er udstyret med superkræfter i form af overskud, hjælpsomhed og en vilje til at gøre en forskel i andre menneskers liv.

I marts reserverede PostNord og Falck pladsen på fire millioner nye frimærker til én af hverdagens helte fra hver region i Danmark.

Danskerne indsendte næsten 1.000 nomineringer på hverdagshelte fra hele landet, som fortjente at blive hyldet på et frimærke. Feltet af nominerede blev snævret ind til fem stærke kandidater fra hver region, som over 12.000 danskerne stemte på.

En jury med Nadia Nadim, Anne Glad, Mads Steffensen og direktørerne fra henholdsvis Falck og PostNord, Jakob Riis og Peter Kjær Jensen kårede til sidst én ud af de to kandidater fra hver region,der havde fået flest stemmer.

Du kan møde de fem hverdagshelte her

Mød juryen her

 

Fase2_Postnord_Hverdagens_Helte_Forside.jpg

 

 

Mød tegneren Thomas Thorhauge

De fem hverdagshelte er blevet portrætteret af en af Danmarks ypperste tegnere, nemlig Thomas Thorhauge (f. 1973). Thomas Thorhauge er medstifter af Dansk Tegneserieråd, freelancer og prisbelønnet tegneserietegner. Thomas Thorhauge vandt i år vundet titlen Årets Bladtegning for sin tegneserie ’Mood’ der findes i Politikens tillægget Ibyen, og Society of News Design har tildelt ham hele tre Awards of Excellence i kategorierne ’Cover feature’, ’Multiple Illustration’ og ’Portfolio’. Thomas Thorhauge har en BA i Film- og medievidenskab fra Københavns Universitet, men hans store interesse for tegneserier og talentet for at tegne vandt dog over studierne, og han arbejder nu fuld tid som illustrator. I 2000 debuterede han med sin første graphic novel ”Det der går forud”, og siden er flere udgivelser kommet til.

Thomas Thorhauge er fast tilknyttet Politiken, hvor han bl.a. udnytter sin store viden om film til at lave tegneseriejournalistik – en metode, hvor han visuelt formidler om et emne, som oftest indenfor genren film og tv, men han excellerer også i den mere karikerende genre.

 

Se eksempler på portrætter:

 

Besøg Thomas Thorhauges Instagram-profil, hvor du kan se flere af hans værker

 

Foto: Simon Klein-Knudsen