Spring til indhold Gå til hovednavigation Gå til sprogvælgeren
Gør din julepost nem med PostNord

Gode råd til nem julepost

Her har vi samlet 10 gode råd til, hvordan du holder styr på dine julegaver og julehilsner.

1. Download PostNord-appen
Med PostNords gratis app har du nemt overblik over dine pakker, du kan købe porto, finde nærmeste posthus, tjekke indleveringsfrister og tilmelde dig Modtagerflex og meget andet smart.
Klik og læs mere om PostNord appen

2. Tilmeld dig Modtagerflex eller omdiriger med Flexchange
Med Modtagerflex kan du få din pakke leveret på din adresse, selvom du ikke er hjemme. Det er gratis og let at tilmelde sig på postnord.dk eller i PostNord appen.
Læs mere og tilmeld dig Modtagerflex

Du har også mulighed for at omdirigere din pakke via sms med FlexChange, hvis du ved på forhånd, at du ikke er hjemme, når postbudet kommer forbi hos dig.
Klik og læs mere om FlexChange

3. Bestil dine pakker i god tid
Der bliver tryk på vores pakkeudleveringssteder i december, så jo tidligere du bestiller dine pakker på nettet, desto mindre skal du stå i kø. Vi har åbnet 500 nye udleveringssteder i år og udvider kapaciteten hos mange, men vi kan ikke undgå ventetid i juleperioden.

4. Tjek netbutikkens frist
Netbutikkerne har forskellige frister for, hvornår de sender de sidste julegaver afsted, så hold godt øje med, hvornår din netbutik har sidste frist og vælg levering til posthus eller til din adresse ud fra, hvad der passer til dig.

5. Udnyt posthusenes lange åbningstider
Vi kan ikke undgå ekstra ventetid, så husk det gode julehumør og udnyt, at du kan hente pakker i hele butikkernes lange åbningstider fra tidlig morgen til sen aften.

6. Hent dine pakker på posthuset, så snart du kan
Der er rekordhøjt tryk på posthusene, og selvom alle sejl er sat til for at få de mange tusind pakker hurtigt over disken, så er det en kæmpe hjælp, hvis du henter dine pakker, så hurtigt du kan.
Følg dine pakker i PostNord appen

7. Køb porto online og print nemt din pakkelabel
Du kan købe pakkeporto online og selv printe din pakkelabel. Det er billigere, og så skal du bare aflevere din pakke på posthuset eller i Pakkeboksen. Faktisk kan du printe din pakkelabel fra Pakkeboksen. Du kan også købe porto til dine breve online.
Læs mere og køb din porto online

8. Tjek indleveringsfristen på posthuset
Tjek indleveringsfristen på dit posthus, hvis dine forsendelser skal nå med på en bestemt dag. Det gør du under ’Find poststeder’ i PostNord-appen eller her under ’Find os’.

9. Husk at sende Quickbreve fra posthuset
Almindelige breve skal sendes senest 16. december, hvis de skal frem før jul. Quickbreve kommer frem fra dag til dag og skal sendes senest 20. december, men husk at de kun kan sendes fra posthuset, og at de skal have et særligt Quickbrevsmærke på, eller markeres med Q, hvis du køber online porto.
Læs mere og køb din porto online

10. Se på postkassen, om den er blevet tømt
Lægger du breve i postkassen efter, at den er blevet tømt, kommer dit brev først videre næste hverdag. Du kan se på et lille skilt på postkassen, hvornår den næste gang bliver tømt.

.