Spring til indhold Gå til hovednavigation Gå til sprogvælgeren

Gode råd til nem julepost

De bedste råd fra PostNord til dig.

1. Download PostNord-appen
Med PostNords gratis app har du nemt overblik over dine pakker, du kan købe porto, finde nærmeste posthus, tjekke indleveringsfrister og tilmelde dig Modtagerflex og meget andet smart.
Klik og læs mere om PostNord appen

2. Tilmeld dig Modtagerflex
Med Modtagerflex kan du få din pakke leveret på din adresse, selvom du ikke er hjemme. Det er gratis og let at tilmelde sig på postnord.dk eller i PostNord-appen Tracking.
Læs mere og tilmeld dig Modtagerflex

3. Giv netbutikken dit mobilnummer
Hvis vi har dit mobilnummer fra netbutikken, og du ikke er hjemme, når vi er forbi med pakken, så ringer postbudet til dig for at aftale, om pakken må stilles et andet sted.

4. Omdiriger din pakke med Flexchange
Du kan omdirigere din pakke via sms, hvis du ved på forhånd, at du ikke er hjemme, når postbudet kommer forbi hos dig.
Klik og læs mere om FlexChange

5. Bestil dine pakker i god tid
Der bliver tryk på posthusene i december, så jo tidligere du bestiller dine pakker på nettet, desto mindre skal du stå i kø. Vi har åbnet flere posthuse og udvidet hos mange, men vi kan ikke undgå ventetid i juleperioden.

6. Tjek netbutikkens frist
Netbutikkerne har forskellige frister for, hvornår de sender de sidste julegaver afsted, så hold godt øje med, hvornår din netbutik har sidste frist og vælg levering til posthus eller til din adresse ud fra, hvad, der passer til dig.

7. Udnyt posthusenes lange åbningstider
Vi kan ikke undgå ekstra ventetid, så husk det gode julehumør og udnyt, at du kan hente pakker i hele butikkernes lange åbningstider fra tidlig morgen til sen aften.

8. Hent dine pakker på posthuset, så snart du kan
Der er rekordhøjt tryk på posthusene, og selvom alle sejl er sat til for at få de mange tusind pakker hurtigt over disken, så er det en kæmpe hjælp, hvis du henter dine pakker, så hurtigt du kan.
Følg dine pakker i PostNord-appen

9. Køb porto online og print nemt din pakkelabel
Du kan købe pakkeporto online og selv printe din pakkelabel. Det er billigere, og så skal du bare aflevere din pakke på posthuset eller i Pakkeboksen. Faktisk kan du printe din pakkelabel fra Pakkeboksen. Du kan også købe porto til dine breve online.
Læs mere og køb din porto online

10. Tjek indleveringsfristen på posthuset
Tjek indleveringsfristen på dit posthus, hvis dine forsendelser skal nå med på en bestemt dag. Det gør du under ’Find poststeder’ i PostNord-appen eller her under ’Find os’.

11. Husk at sende Quickbreve fra posthuset med særligt Quickbrevsmærke
Almindelige breve skal sendes senest 17. december, hvis de skal frem før jul. Quickbreve kommer frem fra dag til dag, men husk at de kun kan sendes fra posthuset, og at de skal have et særligt Quickbrevsmærke på, eller markeres med Q, hvis du køber online porto.
Læs mere og køb din porto online

12. Husk navn og adresse på din julepost
Der er faktisk nogen, der glemmer det, og sorteringsmaskinerne ved ikke, hvor Mormor bor.

13. Se på postkassen, om den er blevet tømt
Lægger du breve i postkassen efter, at den er blevet tømt, kommer dit brev først videre næste hverdag. Du kan se på et lille skilt på postkassen, hvornår den næste gang bliver tømt.

14. Tjek din brevkasse og ringeklokke
Du har garanteret styr på det, men tjek alligevel, at husstandens navne står på brevkassen, og at det er tydeligt hvilken ringeklokke, der hører til dig, så postbudet ikke risikerer at tage fejl og tage forsendelserne med tilbage.

.