Spring til indhold Gå til hovednavigation Gå til sprogvælgeren

Glæd dig til at se menneskets bedste ven komme på frimærke.

Også mig, sagde hunden

PostNord og Dansk Kennel Klub har i samarbejde udvalgt fem vinderhunde blandt de tusindvis af fotos og historier, som er indsendt til konkurrencen. Vinderne er:

  • Audi, gul labrador. Ejer: Leif Stonor Nielsen, Haslev
  • Gaia, Bliða og Píla, islandske fårehunde. Ejer: Anne Bjerre Lauridsen, Hadsten
  • Mille, glathåret foxterrier. Ejer: Annette Svendsen, Ejdrup, Nordjylland
  • Theo, schæfer. Ejer: Carsten Brahms, Kibæk
  • Chivas, golden retriever. Ejer: Ulrik Kejser Nyvold, Gørløse

De fem vindere

Vinderhundene bliver fotograferet af hundefotograf Karsten Bidstrup. Frimærkerne med de fem fotograferede hunde bliver udgivet 19. september.

Terapihunde i tre generationer

Terapihunde i tre generationer

Gaia, Bliða og Píla er tre generationer af islandske fårehunde. Gennem TrygFonden er Gaia og Bliða godkendt som besøgshunde, mens Píla er under oplæring. Gaia og Bliða kommer tre gange om ugen på Hammel Neurocenter. Det er en glæde at se, hvordan hundene kan bringe glæde til mennesker, der efter hjerneskader arbejder med genoptræning.

Audi - Har deltaget i 900 eftersøgninger

Har deltaget i 900 eftersøgninger

Audi er en gul labrador retriever på 9 år. Som schweisshund er hun specialtrænet til at følge sporet af råvildt, dåvildt eller kronvildt, der fx er trafikpåkørt. Audi har deltaget i 900 eftersøgninger og har fundet rigtig mange dyr gennem tiden – bl.a. den påkørte råbuk, som hun her er fotograferet sammen med.

Mille - En hund med et stort hjerte

En hund med et stort hjerte

Den 4-årige foxterrier Mille fra Ejdrup i Nordjylland er en hund med et stort hjerte. Uden forbehold tog hun tre moderløse killinger til sig, og de lever nu side om side. Af og til har Mille modelarbejde som legetøjs- og snacktester for et dansk firma. Med hjertet på rette sted og med sit gode humør er Mille et stort lyspunkt for hele familien.

Theo - Jager tyveknægte om natten

Jager tyveknægte om natten

Den 6-årige schæfer Theo er gruppe 1 patruljehund hos politiet i Midt- og Vestjylland. Hver dag knokler han hårdt for at finde spor og beviser, ligesom han jager tyveknægte om natten og deltager i eftersøgninger, når nogen bliver væk. Indimellem har Theo ligefrem reddet menneskeliv.

Chivas - Går ud med skraldespanden

Går ud med skraldespanden

Chivas er servicehund for hele familien Kejser Nyvold, men primært for Ulrik Kejser Nyvold, der er rygmarvsskadet kørestolsbruger. Ud over at gå ud med skraldespanden har Chivas også lært at bære redskaber og transportere katte. Som jagthund henter Chivas det nedlagte vildt for derefter at samle de brugte patronhylstre op.

Konkurrenceregler

Konkurrencen er slut.

Klik og se konkurrencebetingelserne